Vapenmuseum


Ett av de mest önskade länderna för att besöka Europa är San Marino . Den här lilla staten besöks årligen av mer än tre miljoner turister. Och lockar här bilden av landet, vilket gör att du kan dyka in i medeltiden. En hel del överlevande slott, fästningar och skyddande strukturer finns i San Marino. Dessutom bor landets befolkning i små slottstäder, som är perfekt bevarade ( Domagnano , Kyzeanuova , Faetano etc.).

Huvudstäderna i staten är gamla hus och terrasser som stiger uppför Monte Titano . I huvudstaden finns också ett stort antal museer och en av dem - Museum of ancient weapons.

Skydd av en oberoende kraft

San Marino är baserat på kristen tro. Och den självständiga kristna staten i mitten av Italien var naturligtvis inte välkommen i antika Italien. Därför är det inte förvånande att statens huvudstad och omgivningen av Titano-fjället, där den ligger, är tätt strödda med olika befästningar, defensiva grindar och fortar. San Marino var helt enkelt tvungen att försvara sig mot attacker från grannar. Och eftersom hon ser dagens status som en självständig republik är det uppenbart att försvaret var en framgång.

Och det är lätt att dra slutsatsen att invånarna i detta land förstår vapen och alltid har förstått. Det är av detta skäl att San Marinos vapenmuseum, som ligger i fästningen i Bröst, är av intresse.

Utställning av museet

Museet uppvisade en mängd olika verktyg för krigföring, som började med medeltidens krig och slutade med 20-talets vapen. Alla utställningar köptes av staten San Marino i 16 år och visas i fyra stora hallar. För att beställa en generell bild av händelsernas utveckling presenteras alla vapen i kronologisk ordning.

Museets samling innehåller över 1500 exemplar under en lång period, med början på medeltiden. Utställningar av museet är utställda i glasfall, vilket gör det möjligt för besökare att se dem från alla håll.

Resan av resan passerar genom fyra hallar och låter dig spåra utvecklingen av vapenbranschen. Museet visar utställningar som är av stor historisk värde.

Rum 1 - pol vapen

En stor samling av olika armvapen presenteras i den första salen. Det finns både massiva stridsaxlar från 1500-talet, och tunna och eleganta, avsedda för parader, halberds från 1700-talet.

Av särskilt intresse bland alla de vapen som presenteras här är stridsaxlar med väldigt skarpa blad och stridshallar av ganska rå form. Det kan också ses att saber och halberds så småningom tog en mer elegant form. Och det betyder att de förlorade sitt smärtsamma värde och att man fick preferenser till skjutvapen.

De halberds, skärare och axlar som uppvisas här produceras huvudsakligen i Italien fram till början av 1700-talet. I ett separat fönster kan du se kedja rustning och svärd från medeltiden.

Hall 2 - Armor

I andra hallen i San Marinos vapenmuseum kan du se all rustning som skapades av mästare från England, Italien och Tyskland under 15-17-talen. Här demonstreras all skicklighet hos stålmästare.

En sällsynt utställning är en bröstplatta för ett barn, av förgyllt och graverat stål. Det skapades på den kungliga militärfabriken i England på 1500-talet.

Hall 3 - Utveckling av skjutvapen

Vapenna i denna hall visar prestationerna från olika århundradens teknik, som används av gunsmiths. På 1500-talet var det en säkring för arquebus, och redan i 1700-talet producerades mer sofistikerade vapen.

Bland de sällsynta utställningarna kan man se ett enda skottgevär, som skapades i södra Bayern, på en fabrik, omkring 1720. Det är också intressant att se en samling små svärd som är dekorativt dekorerade med guld präglingar och gravyrer.

I hallen finns det en butikshögskott av det sena 1700-talet Michele Lorenzoni.

Hall 4 - skjutvapen och bälte vapen

Den industriella revolutionen från början av 1700-talet kan spåras genom skjutvapen i nästa hall. Av särskilt intresse är den första skjutvapen, som kallas breech-charging.

Bland utställningarna som hänför sig till skyddet kan man se enskilda representanter för vapen och utrustning som skapades vid olika tidpunkter, från Napoleons regering till moderna ärmar.

Vapenansökare hittar många intressanta utställningar i det här rummet, liksom i hela museet.

Hur kommer man dit?

Museet ligger i Gamla stan i San Marino, där alla attraktioner kan omgå bokstavligen på en halvtimme. Turister föredrar att gå till fots, men du kan köra en taxi eller en hyrd bil. Vi rekommenderar också efter utflykten att gå längs Freedom Square och besöka några av de mest ovanliga museerna - ett museum av kuriositeter , ett museum för vampyrer och ett tortyrmuseum .