Mesoterapi för hår - allt du behöver veta innan du går till salongen

Problem med hår är oroliga av många kvinnor. I vissa fall kan de vara så akuta, förknippade med allvarliga estetiska defekter, som inte kan undvikas utan hjälp av specialister. Mesoterapi för hår - en teknik som du snabbt kan ta med ditt huvud i ordning.

Mesoterapi i hårbotten - vad är det?

Förfarandet, som diskuteras, uppträdde nyligen inom medicinsk kosmetologi, men lyckades redan förvärva ett rykte som mycket effektivt, multifunktionellt, vilket på kort tid ger positiva resultat. Mesoterapi i håret innebär att mikrodoser av aktiva multikomponentdroger injiceras in i hårbotten, där de kan linga och ha en lång fördelaktig effekt. Tekniken gör att du kan leverera de nödvändiga ämnena direkt till hårsäckarna, förbi den systemiska effekten på kroppen som helhet.

Förutom att injektionerna, kallade i detta fall cocktails, har en djupgående effekt på problemområdena, ger akupunktur en speciell punktmassage i huvudet. Tack vare detta genomförs stimulering av immun-, hormonella och biologiska mekanismer. Det innebär att mesoterapi för hår kombinerar inte bara komplex medicinsk terapi utan även reflexbehandling. Den största fördelen med att injicera droger i hårbotten är en ögonblicklig reaktion i kroppen, en snabb effekt.

Mesoterapi - indikationer och kontraindikationer

När problem med hår eller hårbotten uppträder är det viktigt att klargöra vilka ogynnsamma faktorer som detta orsakas av. Detta bestämmer valet av terapeutiska metoder, inklusive om det är möjligt att applicera mesoterapi i hårbotten i varje enskilt fall, oavsett om det kommer att kunna förbättra situationen. Ofta redan vid det primära samrådet bestämmer specialisten om problemet är en indikation för detta förfarande. Dessutom, även om den systemiska effekten är minimal, har förfarandet några begränsningar.

Mesoterapi - indikationer

En bra effekt av behandlingen av mesoterapi för håret kan ge i sådana fall:

Mesoterapi för hår - kontraindikationer

Om hårbehandling krävs, kan mesoterapi som en variant av den terapeutiska metoden vara förbjuden under sådana faktorer:

Dessa är absoluta kontraindikationer, enligt vilka förfarandet alltid är omöjligt. Det finns ett antal relativa kontraindikationer - tillfälliga eller sådana tillstånd, där mesoterapi kan utföras under konstant medicinsk övervakning. Dessa inkluderar:

Mesoterapi för hår - beredningar

I de flesta fall används medicinering, blandade preparat eller cocktails, inklusive en uppsättning nödvändiga användbara komponenter som perfekt matchar och kompletterar varandras åtgärder för att lösa vissa problem. Cocktails för mesotherapy av hår, som används i skönhetssalonger och kliniker, skapas i laboratorier från stora europeiska företag och uppfyller alla säkerhetskrav.

De viktigaste ingredienserna i mesoterapi läkemedel kan vara:

Mesoterapi för håravfall

Den vanligaste indikationen, där trichologer rekommenderar starkt att utföra mesoterapi-kursen, är håravfall. Även om förfarandena inte kan leda till en fullständig återställning av krillvolymen är det ganska realistiskt att stoppa förlusten och förbättra tillståndet hos det återstående håret. När mesoterapi rekommenderas för behandling av alopeci kan preparat (cocktails) användas enligt följande:

Mesoterapi för hårväxt

Tjejer som drömmer om att odla långa lås kan utnyttja de aktuella procedurerna, vilket hjälper till att mätta lökar med näringsämnen, "vakna" inaktiva folliklar. Tack vare detta ökar inte bara tillväxten utan även strukturen hos låsningarna förbättras. Preparat för mesoterapi som används för detta ändamål:

Hur har mesoterapi hår?

Vissa kvinnor utövar mesoterapi för hår hemma, men sådana åtgärder är förknippade med en stor risk för oönskade effekter och komplikationer. Injektionsförfaranden bör utföras av specialutbildad medicinsk personal vid hög sterilitet. Var noga med att ta hänsyn till att när mesoterapi för hår planeras, före och efter sessionerna, bör man följa vissa begränsningar och rekommendationer.

Förfarandet bör komma med ett tvättat huvud, ta inte utan att rådfråga läkare några mediciner och utan att använda andra kosmetiska procedurer. Under sessionen sitter patienten i en stol eller ligger på en soffa. Införandet av cocktails kan vara manuellt (spruta) och hårdvara (pistol, mesoinjektor), medan du använder ultratunna nålar som tränger in i 2-4 mm. Sekvensen är som följer:

Förfarandena utförs 1-2 gånger i veckan, i alla kan du behöva 8-16 besök på salongen. Efter mesotherapy för håret finns det små blåmärken och sår som läker självständigt i en vecka. Efter varje session är det omöjligt att genomgå värme- och vatteneffekter för ett par dagar, göra hårbottenmassage, spela sport.

Efter mesoterapi faller håret ut

Vissa kvinnor konstaterar att håret faller ut efter att mesotherapy har utförts. En sådan effekt kan inträffa efter andra eller tredje sessionen, men bli inte rädd. Det faller ut gamla hår, i gengäld, som aktivt kommer att börja växa nytt, starkare och friskare. Resultatet kan beräknas inte tidigare än om några månader.