Sport akrobatik

Sport akrobatik är en underhållande, vacker, inte extrem sport, som representerar tävlingar i utförandet av olika akrobatiska övningar. Sådana övningar är förknippade med balansering, liksom kroppens rotation med och utan stöd. Säkert har du sett tävlingar i sportakrobatik - det är ett spektakel som fångar andan.

Sport akrobatik: lite historia

Först i 1932, vid 10: e olympiska spelen, erkändes akrobatik officiellt som en olympisk sport. Sedan dess har tävlingar blivit populära och började genomföras överallt: i Storbritannien, USA och andra länder.

I Sovjetunionen deltog idrottsakrobatik i form av en självständig sport endast i slutet av 1930-talet, som år 1939 märktes av Första All-Union-mästerskapet inom sportakrobatik. Ett år senare började kvinnors tävlingar hållas, och endast 1951 - ungdomar.

Under åren bildades följande typer av sportakrobatik:

I vissa fall utpekas speciella typer av tävlingar som kombinerar olika andra arter.

Sport akrobatik: Övningar

Vid tävlingar utövar idrottare inte bara en i taget utan även två, tre eller till och med fyra. Oavsett akrobatikprogrammet måste alla partner i gruppen strikt tillhöra den allmänna ålderskategorin, som bara är fyra: upp till 11 år, 12-14 år, 15-16 år, 17 år och äldre.

Sport akrobatik innebär tävlingar i följande typer av övningar:

Vilket program som helst är utvalt, utövar idrottare tvärtom två utvalda och två slumpmässiga övningar. Exempel är hopp med olika typer av flips. Eventuella prestationer av juryn bedöms av ett system som är allmänt accepterat i sporten och tar hänsyn till att alla akrobatiska regler följs.

Utbildning i akrobatik

För att lära sig akrobatikens element och ha möjlighet att delta i tävlingar, börja klasserna bättre från en tidig ålder, när kroppen är särskilt lättdragbar, flexibel och plastisk, och psykologiska rädslor och hinder är minimala.

Det finns en åsikt att sportakrobatik är solida trauma och smärta. Detta är dock inte exakt den rätta meningen. Professionell sport, mer exakt, någon form av det, förutom kanske schack, kan på något sätt orsaka skada, men ofta genom idrottarens fel: antingen lyssnade inte instruktören eller började träna utan ordentlig uppvärmning. Generellt gör akrobatiken det till automatik, och fel är inte vanligare än i andra sporter.

Det finns emellertid fall där en person var ansluten till akrobatik alls inte i barndomen och ändå uppnått imponerande resultat. Därför är det enda hindret på detta sätt dina fördomar och rädslor, och om det finns en verklig önskan att uppnå perfektion i denna fråga kommer ingenting att bli ett hinder.