Inlagd boletus för vintern utan sterilisering - recept

Vi föreslår att du gör oöverträffad betad boletus för vintern utan sterilisering. Du kan snabbt och utan stora besvär skapa ett anmärkningsvärt bevarande själv!

Hur man plockar boletusen utan sterilisering är det bästa receptet på vintern

ingredienser:

beredning

Podisinoviki sätta i en hink och hällde helt kallt vatten, tvättades och sorterade dem och tvättades sedan i rent vatten. Större svampar är uppdelade i flera, inte mycket små delar, och små podsozinoviki lämnar hela. Sprid all denna doftande skönhet i det redan kokande (saltade) vattnet och koka dem i minst en halvtimme. Sedan överför innehållet i denna kruka till en djup kolander och låt svamparna stå i 10 minuter.

I vattnet lägger vi avskalad vitlök, svarta pepparkorn, laurelblad, citronsyra, ättika och senapsfrön, och introducerar även granulärt socker med köksalt. Rör om allt tills upplösningen av kryddorna och lägg den oöverträffade marinaden på kokplattan i 15 minuter.

Vi fördelar svampen över den rostade i burkarna, fyller dem fullständigt med den färdiga marinaden, och sedan förseglar och döljer vi den syltade boletusen utan sterilisering under filten.

Hur smaklig pickup boletus utan sterilisering - ett recept på vintern

ingredienser:

beredning

Vi skär försiktigt boletus i bitar.

Beredda svampar placeras i en stor kastrull med kokande, rent vatten. Vi tillsätter salt till saltet, sura det med citronsyra och koka i 45 minuter. Sedan smälta med dem all denna doftande buljong, och svampen sköljer sig själva med kallt rinnande vatten.

I separat kokt dricksvatten introducerar vi socker tillsammans med salt, ärt paprika och knoppar av aromatiska kryddnejlika. Efter att ha kokat marinaden i några minuter sätter vi in ​​boletusen, och efter dem lägger vi omedelbart bordets vinäger och fortsätter att laga allt på brännaren i 5 minuter. Fördela innehållet i pannan enligt beredningen för ytterligare konserveringsburkar, häll över svampen i varje behållare en centimeter kokt solrosolja och dra åt allt förseglat.