Museum of Glass

I en liten israelisk stad i södra delen av landet är Arad en riktig pärla av modern konst - Glasmuseet. Det skapades av skulptören Gideon Fridman, som också är författare till huvudutställningen. Det finns också utställda och andra mästare, vars verk är av intresse för allmänheten.

beskrivning

Den berömda israeliska konstnären och skulptören Gideon Fridman fascinerades av glasbehandlingen på 90-talet av förra seklet. Sedan skapade han sina första mästerverk. Med stöd av sin familj öppnade mästaren Glasmuseet 2003. Ursprungligen fanns det bara hans verk, men så småningom började verken från andra författare dyka upp i samlingen. Som ett resultat kan besökare idag se mer än tjugo hantverkare.

Ett intressant faktum är att Friedman använder metoder för smältning och slashing för att skapa utställningar. Och de ugnar som han arbetar med gjorde på egen hand. Dessutom är materialet återvunnet glas: flaska och fönster.

Vad är intressant om Glasmuseet?

För det första lockar museet besökare med sina utställningar. Dessa är verkliga konstverk. Många verk består av flera element som avslöjar en eller annan betydelse. För att underlätta för besökare att förstå tanken som författaren har investerat, åtföljs de av en guide under hela vistelsen i museet.

Förutom den största utställningshallen har museet också:

  1. Shop-galleri . Här kan du köpa souvenirer av glas, några av dem är en kopia av nyckelutställningarna.
  2. Workshop . Det är värd för mästarklasser på att arbeta med glas, som hålls för små grupper om fem personer.
  3. Målgrupp . Den är avsedd för 40 personer. I klassrummet ger de föreläsningar om glashantverk och skulptur.
  4. Visningsrummet . Den är avsedd för 50 personer. Här kan du se korta fascinerande filmer, som kort och intressant berättar om hur glas bearbetas, vilka metoder och tekniker som används och mycket mer. Det är från tittarutrymmet som turnén börjar. Innan du ser utställningarna tittar besökare först på filmer.

Om du kom till Glasmuseet i Arad med ett barn, så oroa dig inte att det blir tråkigt - i museet är det ordnat för de unga gästerna olika aktiviteter som ger dem intresse för konst.

Hur kommer man dit?

Att komma till museet är ganska enkelt, eftersom det finns en busstation i närheten, där inte bara stadsbussar stannar, utan även bussar, inklusive de som går genom Kusseif och Khura. Stationen heter Arad Industrial Zone, rutter 24, 25, 47, 384, 386, 388, 389, 421, 543, 550, 552, 554, 555, 558 och 560 går igenom den.