Är det möjligt att amma persimmonmor, när och i vilken form är det bättre att äta det?

Runt frågan om det är möjligt att amma persimmonmamma finns det många myter. Vissa tror att denna bär kan vara farlig för mamma och baby. Andra, med tanke på de användbara egenskaperna hos persimmons, tror att det borde vara närvarande i amningens ration. För att inte skada smulan behöver du dock studera alla egenskaper hos fostret.

Persimmon - komposition och egenskaper

Denna orange frukt kännetecknas av en sötgod smak. Den har en rik kemisk sammansättning:

 1. Glukos och fruktos. Present i denna tropiska frukt, ger naturliga socker inte bara en söt smak, utan mättar också kroppen med energi som den unga mamman behöver så mycket. Men med högt glukosinnehåll förblir bären kosten. Dess energivärde är 70 kcal. Att återställa en persimmon under amning kommer inte att.
 2. Tanniner och dietfibrer. Fiber är mycket viktigt för matsmältningssystemets fulla funktion. Det har en mild laxerande effekt. Men i persimmon finns det också tanniner: de håller ihop. På grund av denna komplexa sammansättning kan fostrets verkan vara dramatiskt annorlunda. Resultatet beror på organismens individuella egenskaper och bärens modståndskraft.
 3. Vitamin komplex. I 100 g av frukten innehåller 66 mg av representanten för grupp C - det är mer än hälften av det dagliga kravet. Detta element bidrar till att stärka immuniteten. Dessutom är denna exotiska bär rik på vitamin PP, som är ansvarig för skönhet och hälsa hos naglar och hår. Det finns också en representant för grupp A, som stöder synen. Med tanke på ett sådant mångfacetterat vitaminkomplex är en persimmon med laktation önskvärd.
 4. Mineraliska element. Den exotiska frukten är rik på kalcium. Dess koncentration når 27 mg per 100 g persimmon. Detta mineral är mycket viktigt för benvävnad. Dessutom finns det i frukt och magnesium som reglerar kardiovaskulärsystemet. En rik bär och järn - ett element som förhindrar utvecklingen av anemi.

Ytterligare egenskaper hos persimmons:

Är det möjligt att persimmon vid amning?

Förbudet mot närvaron av denna bär i ringen hos en ammande förälder förklaras ofta av den potentiella risken för vidhäftning i tarmarna. Denna rädsla är lite överdriven. I exotisk frukt finns grova fibrer. De, som en borste, sopa ut allt "skräp" från tarmarna. Om en sjuksköterska genomgick kirurgi i matsmältningsorganet, äter det emellertid osäkert för henne. Efter operationen är peristaltiken bruten, så grova fibrer kan gå vilse i en klump och fastna i tarmarna.

Vissa tvivlar på om det är möjligt att persimmon med GW, eftersom det kan provocera förstoppning i moder och smulor. Den sammandragande effekten i denna frukt är emellertid inte densamma: när frukten mognar sänker den. Tanniner i maximal mängd är inte helt mogna persimmon. Om bären mognar, innehåller den få tanniner. Dessutom har mogen frukt en laxerande effekt.

Dilemmaet, om det är möjligt att persimmon när man ammar, kan uppstå på grund av den höga allergeniciteten hos det givna fostret. Dock är denna bär inte den enda produkten som kan provocera en baby en sådan reaktion. Ökad allergiframkallande egenskaper är också nötter, honung, choklad och så vidare. Krummens reaktion på bär beror på deras ärftlighet, immunförsvar och andra faktorer.

Är det möjligt att äta en persimmon som matar ett nyfött barn?

Dieten i de första månaderna efter födseln är mycket strikt. Introduktionen av en ny produkt i mammans meny ska endast göras efter att ha kommit överens med barnläkaren. Dessutom bör en kvinna följa sådana rekommendationer:

 1. Att avstå till två eller tre månader gammal från konsumtionen av dessa utsökta bär. Persimmon vid amning av nyfödda i mammans meny bör inte vara närvarande.
 2. Ät inte denna frukt om barnet är sjuk eller kommer att bli vaccinerad.

Är det möjligt att droppa en persimmon när du ammar?

Den dehydrerade frukten är 5 gånger högre än kaloriinnehållet i färsk frukt. Men vitaminer, mineraler och andra värdefulla komponenter bevaras i stort antal. Konsumeras av en ung mamma, bör en torkad persimmon med amning vara mycket mindre än färska. En servering av torkad frukt i en sjuksköterskas meny bör vara 4-5 gånger mindre än om hon åt frukten själv.

Hur man väljer en persimmon?

För att skydda sig och smulan måste mamma ta ansvar ansvarigt för vilken typ av bär han köper. Så här väljer du ett persimmon korrekt:

 1. Färg - blek indikerar att frukten inte är mogen. Att köpa en sådan bär eller inte - det är upp till kvinnan, men om det är möjligt att äta en persimmon till en ammande mamma, om frukten inte är mogen - definitivt inte. Hon kan köpa frukten och lämna den under några dagar varmt. Så han kommer rippa snabbare.
 2. Närvaron av fläckar och prickar är ett tecken på den försvunna processen av förfall eller det faktum att bären är fryst.

Många persimmons

Sötheten och smaken av bär beror på deras odlingsplats och graden av mognad. Barnläkare råder att när man ammar persimmon endast används en som odlas på Krim eller i södra delen av landet. Dess bearbetning motsvarar nuvarande GOSTs. Huruvida det är möjligt att mata mamma för att använda olika betyg av en persimmon? I dess kost kan vara närvarande sådana bär:

Hur korrekt äter persimmon?

För att inte skada barnet måste frukten konsumeras korrekt. För att bestämma hur man äter persimmon korrekt vid amning, kommer dessa regler att hjälpa till:

 1. Det finns bara en mogen bär.
 2. Är det möjligt att konsumera persimmon till mamma utan gräns? Nej, normen är upp till 300 g per dag. För första gången är den tillåtna dosen 1/6 av frukten.
 3. Ät inte på tom mage.
 4. Följ barnets reaktion.