Är det möjligt att amma en alkoholfri öl?

Sommaren har kommit och alla vill ha något coolt. Och vad är det för att dölja, många kvinnor med små barn tänkte på om det är möjligt för en ammande mamma att ha alkoholfri öl och vad är kontraindikationerna.

Period från 0 till 2 månader

I detta skede är alkoholfria öl för ammande mammor strängt förbjudna, som alla kolsyrade drycker. Detta beror på det faktum att matsmältningssystemet hos det nyfödda är fortfarande omogat. Vid det behövs koordinering mellan olika avdelningar av en gastroenterisk bana. Därför kommer alla försök att dricka sodavatten till en sömnlös natt och ett besök hos läkaren.

Period från 2 till 6 månader

I barn i denna ålder passerar kolik som regel, och de är inte så oroliga för sina föräldrar. Detta är dock inte en anledning att börja dricka denna dryck. Under denna period börjar en sjuksköterska långsamt sluta en tvåmånaders postdiet diet. Och maten läggs gradvis till sin diet. De är dock inte kända för smulan, som av misstag kan starta en allergisk reaktion mot en av dem. För att utesluta detta, välj försiktigt produkter som du kommer in i din kost i första hand. Ät bara en ny produkt om dagen. Och därför måste även användningen av öl skjutas upp.

Period från 6 till 9 månader

Om det är möjligt att dricka alkoholfri öl till en ammande mamma efter att barnet är sex månader gammalt, ger läkare inte ett bestämt svar. Här är det värt att ta hänsyn till det faktum att denna tid för kompletterande utfodring och barnet kan ha en negativ reaktion på några av produkterna. Därför bör du inte börja dricka öl för att undvika den psykiska stressen hos smulorna.

Period från 9 månader och äldre

Läkare av det post-sovjetiska rummet säger att du kan dricka alkoholfri öl till ammande mamma, men bara högkvalitativ. En bra öl bör bara innehålla humle, vatten och malt, och det är väldigt svårt att hitta det i butikerna nu. Det enda undantaget är produktion av importerad produktion som inte innehåller maltosmassager, koldioxid och andra onödiga ämnen. Dessutom innehåller någon alkoholfri öl en liten andel alkohol - upp till 0,5%, och det går in i bröstmjölk.

Barnets reaktion på användningen av denna dryck kan kontrolleras, liksom på vilken ny produkt som helst: vi smaka på flera öl sippor och sedan tittar vi på reaktionen från barnet. Om du märker att han hade kolik, blev han rastlös och skjuter upp experimentet i minst 10 dagar.

Så, du kan dricka alkoholfri öl till vårdmor eller inte, frågan är tvetydig. Om du bestämmer dig för att du dricker denna dryck, så se till att din bebis inte har allergier mot den och använd ibland endast en högkvalitativ produkt.