Pudonplommon med amning

En kvinna som matar barnet med bröstmjölk måste begränsa sig till att använda många produkter. Faktum är att alla biologiskt aktiva substanser av produkter som moderen äter omedelbart hamnar i bröstmjölken. Och barnet kan ha oväntade reaktioner i form av allergisk hudutslag eller rinit, diates, vätska eller omvänt hård pall, utseendet av kolik. Och kan en ammande mamma, till exempel, svampar? Hur påverkar användningen barnets hälsa och välbefinnande?

Pudon: Fördelar och skada vid amning

Under graviditeten avlägsnades användbara substanser från moderns kropp för tillväxt och utveckling. Samma sak händer med amning, när vitaminer kommer till barnet genom mjölk. Således har en kvinna länge en brist på vitaminer och mineraler. Och förutom den raffinerade smaken är pommes frites ägare till en rik vitaminkomposition. Så till exempel är det höga innehållet av vitamin C i denna torkade frukt ett utmärkt förebyggande av akut respiratoriska sjukdomar. Om ammande mamma är sjuk, kommer en beskärning som har antibakteriella egenskaper att påskynda återhämtningen. Fördelarna med plommon är att tack vare vitaminerna A, B och PP förbättras sjukdomsmodernas hud och hår.

Men det viktigaste värdet av svampar när de ammar - i pektinerna och fibrerna i den. Tack vare det, normaliserar mag-tarmkanalen. Efter naturlig förlossning upplever många kvinnor tarmmotilitetsstörning och de lider av förstoppning. Bara några svampar hjälper till att klara det här problemet. Samma effekt har svampar för nyfödda. På grund av brister i mag-tarmkanalen lider barn inte bara av kolik men ofta från förstoppning. Sjuksköterska, inklusive i sin dagliga kost, en svart torkad frukt, kommer att underlätta barnets tillstånd och bidra till lindring av hans avföring. Du kan bara äta torkad frukt, och du kan laga puree, infusion eller kompote av prunes - fördelarna kommer i alla fall att bli. Häll bärna med kokande vatten i 5 minuter före konsumtion. För att få infusion hälls 2 torkade frukter i ett glas kokande vatten. Efter en halvtimme kan infusionen vara full. Kompotet bryggs med en hastighet av 2-3 bär per glas vatten.

Men med alla de fördelaktiga egenskaperna hos svampar under amning kan det skada både mor och barn. För det första, trots att denna torkade frukt tillhör icke-allergiframkallande produkter, kan användningen av en ammande moder framkalla utslag av ansikte och kropp hos en bebis. När allt kommer omkring är varje organism individuell. För det andra, på grund av överdriven användning av pommes frön kan amning bli en orsak till barnets magbesvär och leda till diarré.

Kan jag få pommes frites om jag har extra pounds? Pudon är en ganska högkalorig produkt - 100 g av denna produkt innehåller 231 kcal. Kvinnor som fick övervikt under graviditet och amning, det är bättre att inte äta mer än en beskärning.

Hur undviker man risker?

Innan du börjar äta pudon, se till att du köper en kvalitetsprodukt. Om plommon är färskt, finns det många användbara egenskaper i den. Den "korrekta" torkade frukten har en svart hud, glänsande. Om du tar frukten i dina händer, vid beröring bör det vara elastiskt, men mjukt. Brun färg indikerar en kränkning av tekniken för att laga plommon. Var noga med att prova frukten. Rancid smak, som regel, uppstår från en gammal produkt.

För att undvika obehagliga konsekvenser för sig själva och barnet i form av diarré, bör moderen vara begränsad till 3-4 bär pommes frites. För att inte provocera en stark allergi hos en baby, prova bara 1 torkad frukt och titta på barnet under dagen. Om utslaget inte dyker upp, tveka inte att slå 2-3 bär nästa dag.