Meny för ammande mamma - den första månaden

Den nyfödda hälsosam näring spelar en viktig roll i barnets utveckling. Det är därför sjuksköterskans meny från den första månaden ska innehålla alla nödvändiga produkter som säkerställer barnets rätt näring. På ämnet om hur man ska äta en ammande mamma och vad hon borde äta finns det flera åsikter. Vissa tror att du kan äta allt, andra hävdar att kosten bör vara strängt begränsad.

Båda uttalandena är inte helt korrekta, för att barnets kropp ska få användbara substanser, vitaminer och mineraler, bör sjuksköterskans meny på en månad vara varierad och samtidigt noggrant genomtänkt. Näringsdiet och amningsdieten är bättre att tänka igenom månaderna, så att menyn innehåller det maximala antalet användbara produkter.

Kött, fjäderfä och fisk

En hälsosam kost för ammande mödrar bör innehålla den nödvändiga mängden protein, så kött i kosten är obligatoriskt. Du bör välja fettsyror med fläsk och nötkött, använd vit fjäderfäkött. Naturligtvis är det bäst att laga produkterna, och inte att steka eller baka.

En ammande mats diet under den första månaden förutsätter också kokt fisk, vilket också kommer att ha en gynnsam effekt på barnets hälsa. Men bli inte för involverad, den optimala frekvensen att äta fisk - en gång i veckan. Välj arter som en igelkott, gädda abborre eller karp.

Grönsaker och frukter

Kök för ammande mödrar måste nödvändigtvis innehålla grönsaker och frukter som är rika på vitaminer och spårämnen. Alla typer av grönsaksalat kan inkluderas i din dagliga kost. Särskilt användbara betor, morötter, zucchini och pumpa. Grönsaker är rika på kostfiber och fibrer, så de är nödvändiga för att barnet ska utvecklas korrekt och moderns hälsa.

Nutrition för ammande mamma, både i första och andra månaderna bör fyllas med ett tillräckligt antal frukter. Det rekommenderas att föredra gröna äpplen och päron. Naturligtvis måste du känna till åtgärden, eftersom en produkt i stora mängder kan skada barnets kropp.

Godis och drycker

Självklart kan en nyföddmorsks meny innehålla godis, men endast i mycket små mängder. Det är nödvändigt att begränsa konsumtionen av socker och utesluta sött konditori. Om du vill bli bortskämd med sötsaker kan du äta marshmallows eller en liten bit marmelad.

När det gäller drycker, kommer det perfekta alternativet att vara icke-kolsyrade mineralvatten. Kolsyrade söta drycker påverkar inte bara din vikt negativt, utan kommer också att provocera fermentationsprocesserna i magen hos ett barn. Rått vatten från kranen är inte heller lämpligt, eftersom det innehåller ett stort antal skadliga föroreningar.

Naturliga juice bör hållas med ett minimum av socker och konserveringsmedel. Det rekommenderas att välja en drink från ett grönt äpple och undvika tomat och druvsaft. Det är förstås bättre när juicerna görs hemma, men de kan också köpas på en affär eller ett apotek. Menyn för vårdmor i 1-3 månader ska innehålla minst en liter vätska. Annars kan det finnas problem med mängden bröstmjölk.

Mejeriprodukter

Mejeriprodukter innehåller en stor mängd kalcium, så du borde definitivt vara närvarande i vårdmormen i första och andra månaden. Det bör noteras att hela kojölk inte rekommenderas, eftersom det är ett starkt allergen. Det är bättre att föredra osläckta ostmassa och cottage cheese.

Förbud mot mjölkande mödrar: mjölk, socker, tropiska frukter, röda äpplen, sött godis. Även i denna lista ingår kryddiga kryddor, röka produkter, korv, räkor, krabbor, rostad fettkött, kolsyrade drycker, alkohol.