Charlotte med äpplen - enkelt recept

Det finns tider i vårt liv när du inte vill eller inte har tid att laga mat, men det skulle vara väldigt trevligt för de älskade att bli bortskämda, till exempel med en ömt äppelpaj. Så skulle avbryta halvfabrikat, om inte för recept på hur man förbereder charlotte i mikrovågsugnen .

Apple Charlotte i mikrovågsugnen präglas av en delikat konsistens tack vare den saftiga äppelkakan. Hon kommer att vara välkommen vid vilken som helst måltid och diversifierar även dietmenyn. Det kan göras mindre kalorier, lägga till sura äpplen och minska mängden socker.

Vad väntar vi på för att förbereda charlottes i en mikrovågsugn och hur skiljer den sig från den vanliga bakningen i ugnen?

  1. Att charlotte var saftig - gör degen mer flytande än för ugnen.
  2. En viktig regel - överdriv inte det. Läs noggrant igenom instruktionerna i mikrovågsugnen och beräkna hur lång tid det tar för matlagningsprocessen. Vanligtvis visar receptet vad som rekommenderas för bakning och tid. Om den rekommenderade effekten multipliceras med den rekommenderade tiden och den resulterande siffran är uppdelad i mikrovågsugnens effekt, lär du dig hur många minuter charloten med äpplen i mikrovågsugnen är klar.
  3. Efter att timern har slutat, kommer fem minuter av charlotte att "komma" till beredskap. Det är bra att ha ett paket tandpetare till hands. Stick försiktigt en tandpetare i kakan ungefär i mitten mellan mitten och kanten. Om det inte finns några spår av deg på staven, är bakningen av äppelcharlotten i mikrovågsugnen över.
  4. Om du är en lycklig ägare till en mikrovågsugn med grill kan din charlotte få en gyllene jordskorpa, om grillen inte finns där - täck det bakade bakverket, glasyr, vispad grädde eller tona degen själv.
  5. Använd specialformar för bakning med ett hål i mitten.
  6. Se till att testet inte innehåller olösta sockerpellets. De brinner i mikrovågsugnar.

Charlotte i mikrovågsugn - receptet

ingredienser:

beredning

Skala och skära äpplen i små bitar. Slå ägg med socker tills alla korn är upplösta. Rör i mjölet, försök att inte röra för hårt för att inte klämma ut luftbubblor från degen. Ju fler bubblor i testet är - desto mer lossnar charlotten.

Smör formen med smör och häll äpplen in i den. På äpplen, häll försiktigt och jämnt degen. Baka med maximal effekt i ca 7 minuter, men beräkna bättre tiden för din mikrovågsugn.

Charlotte i ett mikrovågsuppskrift med kondenserad mjölk

En mycket intressant smak av charlottes erhålls genom att ersätta socker med kondenserad mjölk och lägga till olika smaker, såsom ingefära, kanel.

ingredienser:

beredning

Kondensera den kondenserade mjölken och ägget, tillsätt soda, kanel eller ingefära och mjöl. Rör försiktigt. Precis som i det första receptet, på smörjformen, lägg ut äpplen och häll över degen. Slå på ugnen med full ström i ca 10 minuter, men glöm inte att kolla charlotten regelbundet för beredskap.

Notera dessa opretentiösa, men ändå mycket populära recept för att laga charlottes i en mikrovågsugn, och du kommer aldrig att racka dina hjärnor, som med maximal anställning, ha tid att laga något gott.

Apple charlotte kan förberedas med hjälp av en annan köksassistent - aerogrill. Charlotte i aerogrile visar sig inte mindre välsmakande och enkel att förbereda.