26: e veckan av graviditeten - vad händer med barnet och mamma?

Under graviditeten uppmärksammar den förväntade mamman många förändringar i hennes kropp. Frukten växer och utvecklas, förbättras. Att veta med vilka förändringar den 26: e veckan av graviditeten åtföljs, vilket är normen för denna period, kommer en kvinna att kunna misstänka en avvikelse i tiden.

26 veckors graviditet - hur många månader?

I barnmorska är termen för den aktuella graviditeten inställd på att fastställas i veckor. Läkare indikerar alltid dräktens varaktighet med hjälp av detta tidsintervall. Men många framtida mammor föredrar att räkna antalet månader sedan tidens uppfattning. På scenen för att översätta veckor i månader uppstår förvirring.

Du kan själv göra rätt räkning, men du måste veta huvudreglerna för sådana beräkningar. Så, läkare tar varaktigheten av månaden är alltid 30 dagar och antalet veckor i det är 4. Med tanke på dessa funktioner kan du beräkna: 26 veckor graviditet - 6 månader och 2 veckor. Den sjätte månaden av graviditeten är i full gång, och före barnets utseende kvarstår 14 veckor.

26: e veckan av graviditeten - vad händer med barnet?

Barnet vid den 26: e veckan av graviditeten fortsätter att förbättra sig aktivt. Lungorna vid denna tid har formen av en triangel och på ytan börjar ett ytaktivt ämne ackumuleras - en speciell substans som förhindrar att alveolerna faller av under den första inandningen av en nyfödd. En koppling upprättas mellan hjärnan och binjurebarken, som syntetiserar hormonella föreningar.

Den visuella apparaten fortsätter att bildas. Ögonbollarna är ännu inte helt formade, men fostret reagerar redan på ljus genom att intensifiera motorns aktivitet. Det muskuloskeletala systemet förbättras också - rörelserna blir mer uttalade, intensiteten och amplituden för störningar, tremor och stroke som görs av den framtida barnförhöjningen.

26: e veckan av graviditeten - fetthöjd och vikt

Kroppsvikt och tillväxt av framtida bebis ökar med ökningen i graviditetsperioden. Fetus i 26 veckors graviditet når en längd av 32-34 cm (från klackarna till kronan). Dess vikt vid denna tid är 800-1000 g. När ultraljud utförs, uppmärksammar läkare på coccyx-parietalstorleken, som normalt bör vara 23 cm. Det bör noteras att dessa parametrar för den fysiska fostrets utveckling beror på flera faktorer:

26: e veckan av graviditet - fosterutveckling

Vid graviditetsperioden på 26 veckor går utvecklingen av barnet i riktning mot att förbättra sina inre organ. Betydande förändringar observeras i nervsystemet, sensoriska organens arbete. Barnet kan skilja mellan ljud, hans föräldrars röst och uttrycka sin inställning till förändringen i mimikrin som hörs. Ögon kan skilja ljus och mörker, fånga vaga färgpunkter.

Smakreceptorer fungerar också. Han kan särskilja smaken av fostervätska och periodiskt svälja dem i små portioner. I början av den 26: e gravidveckan finns det ett lagring av molarerna, som bara skärs igenom i 5-6 år av barnets liv. Matsmältningssystemet fullbordar sin utveckling, som gradvis förbereder sig för att ta den första delen av bröstmjölk.

26 veckors graviditet - hur ser barnet ut?

Ett barn vid 26 veckors gestation liknar en nyfödd bebis. Ansiktsegenskaperna spåras, och när man utför ultraljud kan mamman dra slutsatser om hans likhet med sig själv eller sin pappa. Hudöverdrag är röda, med mycket små rynkor och rynkor. När fostrets storlek ökar blir de mjukare och huden blir rosa.

Spikplattor är synliga på fingertopparna, som når nästan själva kanterna. På huvudets yta finns hår som börjar färgas gradvis på grund av den förbättrade syntesen av pigmentmelanin. Med en ökning av termen ökar intensiteten av färgningen endast. På huden finns en fluff - lanugo, som hjälper till att upprätthålla fostrets kroppstemperatur.

Twitches vid 26 veckors gestation

Barn vid den 26: e gravidveckan är aktiv. Platsen i livmoderhålan är fortfarande mycket, så det finns tillräckligt med utrymme för sina fysiska övningar. Flips, somersaults, frekventa omvälvningar, framtida mamma hör tydligt och kan fixa dem. Genom att direkt bedöma intensiteten hos fostrets motoriska aktivitet kan en kvinna dra en slutsats om hälsotillståndet och hennes framtida barns tillstånd.

Att räkna fostret som utförs vid den 26: e gravidveckan, rekommenderar läkaren att spendera på dagtid när barnets aktivitet är maximal. Den optimala tiden är intervallet från 9 till 19 timmar. Under denna tid måste barnet känna sig åtminstone 10 gånger. Minska eller omvänt, en signifikant ökning av denna indikator indikerar en kränkning, den vanligaste av vilken är fosterhypoxi.

26: e veckan av graviditeten - vad händer med mamma?

När den 26: e graviditetsveckan börjar, vad händer i kroppen, vilka förändringar observeras - varje framtida mamma vill veta. Mest märkbar är ökningen i vikt. Med varje dag som passerar är kvinnan mer och mer rundad. Vid denna tid i norm bör den inte växa mer än 9-10 kg, i jämförelse med vikt före graviditet. Överträffa dessa värden är fyllda med utvecklingen av gestos - en komplikation av graviditet, åtföljd av en ökning av blodtrycket, utseende av ödem. Förekomsten av dessa symtom bör vara ett tillfälle för kontinuerlig övervakning av den gravida kvinnan.

Graviditet 26 veckor - utveckling av fostret och sensation

Varje dag uppmärksammar den framtida mamman nya förändringar i hennes tillstånd. När den 26: e graviditetsveckan kommer, är kvinnans känslor ofta förknippade med andningssvårigheter. Botten av livmodern pressar ständigt mot membranet, på grund av vilket utrymmet för lungorna blir mindre. Som ett resultat blir andningen mindre förlängd och frekvensen av andningsrörelser ökar. Det finns andfåddhet: För det första märker den gravida kvinnan henne bara efter en lång promenad, klättra uppför trappan, men med en ökning av perioden blir hon ett vanligt fenomen.

Nästan samtidigt med dyspné uppträder halsbränna . Matsmältningssystemet upplever konstant tryck från livmodern, så magsaften kan komma in i matstrupen i små mängder. Ofta händer detta efter att ha ätit. Det är viktigt att övervaka kosten och inte övermål. Mat bör inte innehålla mycket fett, annars påverkar det inte bara den gravida kvinnans välbefinnande, utan också hennes vikt.

Mage vid 26 veckors graviditet

Fostret växer ständigt, och därmed ökar reproduktionsorganet också. Livmodern vid den 26: e veckan av graviditeten når en bredd av 16 cm. Samtidigt sätts botten 26 cm över skarven. Med varje efterföljande vecka blir orgeln 1 cm över livmodern. Som ett resultat av sådana förändringar förändras den yttre konturen i buken, som blir rundare.

Mammens tillväxt i samband med ovan beskrivna egenskaper sker huvudsakligen i den övre tredjedelen. När volymen av fostervätska ökar blir den rottnare, och många kvinnors navel bullar utåt. På ytan av huden från naveln till puben framträder ett mörkt band som försvinner efter barnets födelse och förändras i hormonell bakgrund.

Tilldelningar vid 26 veckors graviditet

I allmänhet kännetecknas 6 månaders graviditet inte av en förändring i volymen och karaktären av vaginalt urladdning. De är objudna, alltid transparenta eller vita i färg. Samtidigt är utländska inklusioner och lukt frånvarande. Öka volymen, ändra färg och karaktär kan utseendet på en obehaglig lukt indikera en infektion eller inflammation i reproduktionssystemet.

Candidiasis är ett vanligt fenomen hos gravida kvinnor. Mot bakgrund av hormonella förändringar ökar tillväxten av svampflora, vilket medför karaktäristiska symptom: bränning, klåda, rodnad av vulva, vit med sekretionsklumpor som liknar kockost. För att bli av med överträdelsen bör en kvinna kontakta gynekologen för utnämning av terapi.

Smärta vid den 26: e veckan av graviditeten

Rygg, midja, ben - en vanlig lokalisering av smärtsamma känslor hos kvinnor. De förekommer redan före den 26: e veckan av graviditeten börjar. Deras utseende är förknippad med en ökad belastning på ryggraden och den kvinnliga kroppens lokomotoriska apparat. Karaktäristiska är intensifieringen av smärta på kvällstimmarna, efter en lång promenad, fysisk ansträngning. Samtidigt är de smärtsamma förnimmelserna värre.

Särskild uppmärksamhet åt kvinnor bör ges till situationen när buken skadas i 26 veckor. Viktigt är arten av smärtsamma förnimmelser. Kort, dragande smärtor med låg intensitet, som leder till obehag snarare än smärta, anses av läkare som falska anfall. När du byter kroppens position passerar de sig själva. Det är dock nödvändigt att skilja dem från arbetskonflikter, som kan föregå för tidig födsel . De särdragen hos sistnämnda är:

Ultraljud vid 26 veckors gestation

Vid 26 veckor utförs ultraljud om det finns speciella indikationer. I de flesta fall utförs studien om det finns misstankar om en överträdelse av intrauterin utveckling, avvikelser och patologier. Läkare utvärderar fostret externt, kontrollera arbetet i sina inre organ. Var uppmärksam på placentan, bedöma dess placering, tjocklek och storlek, tillståndet i sitt venösa system.

Faror från den 26: e veckan av graviditeten

Behandlingsperioden på 26 veckor är relativt stabil. Spontan abort vid denna tidpunkt är inte längre möjlig, men i sällsynta fall kan förfödning förekomma. Bland de faror som en gravid kvinna kan stöta på under en sådan period utpekade läkare:

Födseln vid 26 veckors graviditet

Huvudfrågan som kvinnor frågar med hotet om för tidig födelse är om barnen födda vid 26 veckor överlever. Läkare säger att allt beror på utvecklingens samtidiga patologier. Om det inte finns några är chanserna att lämna ett för tidigt barn stor (60-70%). När det gäller de faktorer som kan utlösa födseln, då det bara är 26 veckors graviditet, då bland dem: