Underbar väska - didaktiskt spel

Under utbildningen av barn kan du använda ett mycket enkelt didaktiskt spel - "Underbar väska". Vad exakt det består av, och när det är mer ändamålsenligt, kommer du att lära av den här artikeln.

Syftet med spelet "Underbar väska"

Under loppet av spelet lär barnen att bestämma vilken sorts sak det är, enligt deras karakteristiska yttre egenskaper, det vill säga i form. Det kan också användas för att utveckla tal och fantasi.

Nödvändig inventering för spel

  1. Opaque väska. För barn rekommenderas att sy från ljusa tyger (för att öka intresset för vad som händer) och för äldre barn - från mörkret.
  2. Föremål. De måste motsvara ett specifikt ämne (grönsaker, geometriska former, djur, bokstäver eller siffror) och har uttalade skillnader i form.

Beskrivning av spelet "Wonderful bag"

Betydelsen av spelet är väldigt enkelt: du måste lägga handen i väskan, hitta objektet och namnge det, inte se vad det är specifikt. Att barn inte är förvirrade, i början är det möjligt att sätta ett ämne, och då, när de lär sig att spela så, redan några.

Förutom huvuduppgiften kan ytterligare spelare ges:

För mycket små barn kan du föreslå att du väljer ett leksak som han senare kommer spela. För att göra detta visas de först de föremål som sätts i påsen, och sedan tar de sig i sin tur.

Detta spel är lämpligt för barn från 3 års ålder, när de redan kan tala och ringa minst ett ord ämnet. Det finns inga åldersbegränsningar, så komplicerade reglerna för uppförandet, det kan användas även i gymnasiet.