Vinter sagor för barn

Vinter är årets mest fantastiska och magiska tid, delvis för att det är denna säsong som vi firar den mest magiska semestern - det nya året . I vinter dikter, filmer och sagor är sånger dedikerade. Varannan saga, på ett eller annat sätt, påverkar denna tid på året.

Kärleksfulla mödrar är glada att berätta eller läsa sagor till sina barn, och med rätta, eftersom de tillåter att utveckla barns fantasi lär de dem godhet, ärlighet, ömsesidig hjälp. Nedan är en lista över noveller som inte kan ignoreras.

Förteckning över de bästa vinterns sagor för barn

 1. "Snow Maiden" (folklore). Det här är en berättelse om en flicka från is och snö, som framträdde magiskt i en barnlös gammal man och en gammal kvinna och smält från värmen eller vårsolen.
 2. "Morozko" (rysk folklore). Denna berättelse undervisar perfekt barnen rätt beteende och vänlighet; Det kan ha många olika alternativ, men i allt måste det nödvändigtvis vara en ond styvmor, sin egen dotter och sitt dotterdotter.
 3. "Snow Queen" (G.Kh Andersen). Det här är en komplicerad författares berättelse, vars betydelse är ganska svår att förklara för ett litet barn, för att även Kaya inte kan kallas en otvetydigt positiv hjälte.
 4. "Tolv månader" (slovakisk folklore i återförsäljningen av S.Ya. Marshak) är en bra berättelse om att hjälpa sin granne, vänskap och vänlighet.
 5. "Vinter i Prostokvashino" (E. Uspensky) är en välkänd och älskad filmanpassning av historien.
 6. "Magic Winter" (T. Wagner) - en berättelse om moomins, varav en inte sov på vintern som det borde, men överlevde många äventyr, fantastiska möten och till och med en god semester.
 7. "Planet of New Years trees" (J. Rodari) är en saga om planeten, där året varar bara 6 månader, och i var och en av dem inte mer än 15 dagar och varje dag - Nytt år.
 8. "Chuk and Huck" (AP Gaidar) - åtgärden äger rum på vintern. Denna berättelse anses av många vara en av de ljusaste och mest inhemska.
 9. "Magiska färger" (E. Permyak).
 10. "Elka" (VG Suteev) - baserat på denna berättelse, skapades en lärorisk animerad film "The Snowman-Postman".
 11. "Hur jag mötte det nya året" (V. Golyavkin).
 12. "Bengal lights" (N. Nosov).
 13. "Som en igelkott hälsade en björngrunga och en åsna nytt år" (S. Kozlov)
 14. "Nyttårsberättelse" (N. Losev)
 15. "Nytt år" (NP Wagner)
 16. "Varför snön är vit" (A. Lukyanov)

En vinterpresent för barn av din egen sammansättning

Om du vill ta ditt barn med något användbart och intressant på en av de kalla kvällarna, kan du komma med en saga om vintern med din son eller dotter. Detta är säkert en minnesvärd och fruktbar tidsfördriv, eftersom barn älskar att fantasera, och ju mer de gillar att göra det tillsammans med sina föräldrar.

Att komponera en saga om vintern är inte svårt. Det viktigaste är att ge fantasin frihet. Det är inte nödvändigt att rätta barnet, om han i sin skrift går lite fel väg. Låt honom känna sig som en riktig berättare. Glöm inte att återspegla problemet eller betydelsen av din fiktion, visa kampen mellan gott och ont, betona behovet av att välja rätt väg. Ta inte med i det skrämmande eller väldigt negativa hjältarna - låt allt vara så ljust och snällt som möjligt, att efter att du och din baby skulle vilja retellera ditt arbete många gånger till alla som inte är likgiltiga för din gemensamma kreativitet.

Om du redan har förberett en gemensamt skapad vinter saga, hjälper barnens ritningar att uttrycka det, kom ihåg det, komplettera det. Be ditt barn att måla hur han tänker på vad du just skrev. Du kan hjälpa honom i detta, föreslå eller återkalla några viktiga stunder av historien. Visst kommer du att ha en fantastisk presentation av ditt mästerverk.