Italienskt bröd

De som har haft tid att baka bröd hemma vet att det här är en energikrävande men tacksam affär. Återigen ser vi till det här genom recepten av tre typer italienskt bröd: ciabatta , grissini och focaccia .

Hemgjord italiensk ciabatta bröd

ingredienser:

För Bigi (starter):

För bröd:

beredning

Förrätten kan hållas i 6 timmar, eller den kan kokas i 3 dagar (förvaras i kylskåp efter 6 timmars åldring) till förväntat brödbakning. Blanda alla ingredienserna till starteren, inte glömma att vattnet ska vara varmt för att aktivera jäst. Klibbig massa lämnas i värmen under filmen eller handduken.

När det är dags att baka brödet, blanda mjöl och salt och häll det med varmt vatten, häll i 135 gram starter och blanda noggrant. Låt degen stiga under filmen under ett par timmar. Efter den tilldelade tiden, dela ciabatta i bröd och lämna i värmen under ytterligare 2 timmar och baka sedan i en tungt uppvärmd ugn (240 grader) i 20-25 minuter.

Italienskt focacciabröd - recept

ingredienser:

beredning

Blanda mjölet med en bra nypa salt, tillsätt olja och jästlösningen i varmt vatten. Knippa den klibbiga degan och lämna den under filmen i en timme. När massan är fördubblad i storlek, dela den i halva och placera varje halv i en väl oljad bakplåt. Gör fingrarna ett grunt hål i degen och strö över ytan med ost, stort salt och rosmarinblad. Låt focaccia komma upp igen i ca 40 minuter, varefter det kan skickas till en 230 graders ugn i 20 minuter.

Italienskt Grissinibröd

ingredienser:

beredning

Lös upp honungen i varmt vatten och häll jästen. Efter 3-4 minuter hälls jästlösningen till mjölet tillsammans med smöret och knådar degen. Vi ger provet en timme, dela sedan i små portioner och rulla ihop i buntar. Vi ger repen från degen för att gå ytterligare en halvtimme, och sedan grissini vid 200 grader i 10-12 minuter, inte glömma att vrida pinnarna till andra sidan.