Vilket är bättre - chum lax eller coho?

Av ett ganska stort antal kommersiella fiskar i laxfamiljen förekommer rosa och chum ofta i butiker, denna faktor är förknippad med den högsta förekomsten av dessa arter. Coho lax på deras bakgrund ser ganska konstigt ut, både i namn och utseende.

Vad skiljer coho från chum lax?

Katten är ganska stor i storlek upp till 1 m i längd, upp till 14 kg i vikt. Coho är mycket mindre - Kamchatka är 60 cm lång, 3,5 kg i vikt, Alaskan når en storlek av 85 cm och 6,5 kg. En annan egenskap hos coho är dess struktur - ett mycket stort huvud med en bred panna, silvery scales, som under gryningen förvärvar en ljus crimson nyans.

Kaviarro, i motsats till andra arter av laxfisk, är ganska liten och skiljer sig i mättad mörkröd färg. Dess smak är lite bitter, men dess användbara egenskaper, den rankas först bland andra arter av rödkaviar . Kött av chum lax är vit, och coho lax är rik röd.

Vad är bättre än chum lax eller coho?

Invånarna i Fjärran Östern och Kamchatka, connoisseurs och connoisseurs av röd fisk, värderar mycket coho lax för den ovanliga smaken av kött. För människor som är mindre kunniga kommer det att vara intressant att ta reda på vilken fisk som är mer utsökt än chum lax eller coho lax.

Coho anses vara en delikatess, vilket återspeglas i priset, det finns i menyn på de mest kända restaurangerna med en fiskmeny. Dess kött är mycket saftigt och ömt med lätt bitterhet. Om vi ​​pratar om användbara egenskaper och biokemisk sammansättning är parametrarna för chum lax och coho lax ungefär desamma.

Coho är en mer oljig fisk, så den bör användas med försiktighet av personer med problem och sjukdomar i matsmältningskanalen. Om vi ​​pratar om vilken fisk som är bättre än chum lax eller coho när det går ner i vikt måste vi jämföra deras energivärde. Vid en chum - 125 kcal, vid en coho - 140 kcal. Smaka preferenser är mycket subjektiva, därför är det svårt att bedöma kulinariska preferenser, men i viktminskning är chum den mer föredragna produkten.