Caves of Nepal

Nepal är ett av de länder som gör det möjligt att njuta av en uppmätt och ostörd vila . Men i tiden kan även Kathmandu verka som en högljudd och livlig stad. I det här fallet, utforska de mystiska grottorna i Nepal.

Lista över de mest kända grottorna i Nepal

Hittills har mer än ett dussin dungeons av olika storlek och omfattning registrerats på detta lands territorium. De mest kända grottorna i Nepal är:

Mahendras grotta

Denna dungeon fick sitt namn till ära för kungen av Nepal Mahendra Bir Bikram Shah Dev. Det upptäcktes i slutet av 50-talet av förra seklet och har sedan dess haft en enorm popularitet bland turister. Denna kalksten grotta i Nepal har många stalaktiter och stalagmiter, slående med sin skönhet och fast ålder. Många av dem ges bilden av Shiva - gudarna i Sydostasien. Men för att se dessa stalaktiter måste du gå igenom Davis-vattenfallet, som täcker ingången till fängelsehålan.

Mahendra Cave ligger på botten av en kulle täckt med tätt grönska. Lokala invånare använder denna plats för betande mulor och hästar.

Grotta fladdermöss

Inte mindre anmärkningsvärt är grottan i Nepal, kallad "fladhus", eller grottan Bath. Under lång tid har dessa djurföreställare valt denna plats för att skapa sina bonar, vilket ackumulerade många. Dungeonet själv är väldigt mörkt och skrämmande, och dess väggar är bokstavligen skymt med fladdermus.

Mustanggrottor

Relativt nyligen upptäcktes cirka 10 000 konstgjorda grottor på Nepals territorium, som utgrävdes i Mustangdistriktets berg. Under arkeologisk forskning fann de delvis mumifierade mänskliga kroppar, vars ålder är minst 2-3 tusen år. Många av dessa grottor hölls ut i klipporna på en höjd av 50 m över marken, därför är det omöjligt att nå dem utan klätterutrustning.

Enligt studierna hörde dessa grottor i Nepal till det antika kungariket Mustang - en utvecklad bosättning, vars invånare var engagerade i vetenskap, konst och handel. Det är fortfarande oklart varför grottorna skapades. Det är bara känt att deras väggar är täckta med antika texter och buddhistiska fresker.

Cobhar Caves

På 80-talet av XX-talet upptäckte tjeckiska och tyska forskare i 9 km från Kathmandu ett stort nätverk av naturliga fängelsehålor. Senare upptäckte ett team franska forskare som använde GPS-utrustning att dessa grottor i Nepal har minst sex ingångar. Vissa områden är fyllda med vatten från Bagmatirivån, så att de endast bör besöks tillsammans med en professionell guide. Och även om Dungeon-kartorna är tillgängliga för allmänhetens tillgång finns det ingen särskild speleologisk utrustning här. Dessutom bor ett stort antal fladdermöss också i grottorna.

Dungeons totala längd är minst 1250 m. Därför är Cobhar Caves den näst största i Nepal och den tredje i Asien.

Grottor Parpinga

Inte långt från Kathmandu ligger den pittoreska byn Parping , som i antiken anses vara en viktig plats för buddhistiska pilgrimsfärden. Trots den vackra naturen, många sjöar med kristallklart vatten och fascinerande utsikt över himalayans foten, är huvudattraktionerna i denna region i Nepal grottorna - Asura och Yanglesho. Enligt legender blev de välsignade av den berömda indiska läraren av buddhistiska tantra - Padmasambhava eller Guru Rinpoche.

Ingången till Asuras grotta är dekorerad med bönflaggor, och dess viktigaste relikvikt är handavtrycket på stenen, som Padmasambhava själv angivligen lämnat bakom sig. Här, efter långa meditationer och tantriska metoder, uppnådde han den högsta andliga nivån, Mahamudra Vidyadhara, och dämpade de lokala demonerna. Förutom bilden av Guru Rinpoche, som i sig är en kraftfull välsignelse, är ett altare och staty av Padmasambhava installerat i denna grotta i Nepal.

Enligt lokala legender är i denna dungeon en tunnel dold, genom vilken du kan komma till grottan Yanglesho. Det är den näst viktigaste platsen för buddhistiska pilgrimsfärden. De säger att Pancha Pandava även besökte henne i de gamla tiderna.

Besök dessa och andra grottor i Nepal kan vara inom ramen för utflykter eller självständigt. I utkanten av Katmandu kan du resa med buss eller taxi. På dagtid är priset maximalt $ 1.