Vem är baptisterna och hur skiljer de sig från den ortodoxa?

Varje religion har funktioner och dess fans. En av anvisningarna för protestantisk kristendom, dop, är den mest populära i hela världen. Enligt hans regler döptes många kända politiker och visa företagsfigurer. Men att vara intresserad av dopet är det viktigt att komma ihåg att detta är en sekt. Vi föreslår att få reda på vilka baptister som är.

Baptister - vem är det här?

Ordet "Baptist" kommer från "Baptiso", som från grekiska översättas som "nedsänkning". Således betyder dop dopet, vilket bör ske i vuxenlivet genom att nedsänka kroppen i vatten. Baptists är anhängare av en av de protestantiska kristendomens anvisningar. Dopet tar sina rötter från engelska puritanismen. Det är baserat på en frivillig dop hos en person med uthålliga övertygelser och accepterar inte syndighet.

Baptist symbolet

Alla anvisningar för protestantism har sin egen symbolik. Supporters av en av de populära troen är inget undantag. Ett tecken på baptister är en fisk som symboliserar enad kristendom. Dessutom, för företrädare för denna doktrin, är det viktigt att helt fördjupa en person i vatten. Även i antiken personifierade fisken Kristus. Samma bild för troende var ett lamm.

Baptister är tecken

För att förstå att en person är en supporter till denna tro är möjligt, vet att:

 1. Baptister är sekterier. Sådana människor förenar sig alltid i samhället och bjuder andra att komma till sina möten och böner .
 2. Bibeln för dem är den enda sanning där du kan hitta svar på alla frågor av intresse, både i vardagen och i religionen.
 3. Den osynliga (Universe) kyrkan är en för alla protestanter.
 4. Alla medlemmar i lokalsamhället är lika.
 5. Endast förlorade människor kan få kunskap om dopet.
 6. Det finns samvetsfrihet för troende och icke-troende.
 7. Baptister är säkra på att kyrkan och staten ska separeras från varandra.

Baptister - "för" och "mot"

Om den ortodoxa kristen kan döma doktrinen kan verka fel och på ett sådant sätt att den helt strider mot Bibeln, så kan det finnas de som kommer att vara intresserade av dopet. Det enda en sekt kan locka är en sammanslutning av människor som inte är likgiltiga för dig och dina problem. Det är att ha lärt sig vilka sådana baptister är, det kan tyckas att en person är han på den plats där han är riktigt glad och alltid väntar. Är sådana godmodiga människor som önskar ondska och lär dem på fel sätt? Men så tänkande flyttar en person från den ortodoxa religionen.

Baptister och ortodoxa - skillnader

Baptister och ortodoxa har mycket gemensamt. Till exempel, hur baptisterna begravdes liknar begravningen av en ortodox kristen. Det är dock viktigt att förstå hur baptisterna skiljer sig från den ortodoxa, eftersom båda tror sig vara efterföljare av Kristus. Följande skillnader kallas:

 1. Baptister avvisar helt den heliga traditionen (skriftliga handlingar). Böckerna i Nya och Gamla Testamenten tolkas på egen väg.
 2. Den ortodoxa tror att en person kan rädda sig om han observerar Guds bud, rensar själen genom kyrkans förordningar och lever på alla sätt gudomliga. Baptister är säkra på att frälsning hände tidigare - på Golgata och inget extra att göra är inte nödvändigt. Det är inte så viktigt hur rättvist en person lever.
 3. Baptisterna avvisar korset, ikonerna och andra kristna symboler. För den ortodoxa är allt detta ett absolut värde.
 4. Dopens anhängare avvisar Guds Moder och känner inte igen de heliga. För den ortodoxa är Vår Frue och heliga skyddare och förbrytare om själen inför Gud.
 5. Baptister, till skillnad från den ortodoxa, har inte ett prästadöme.
 6. Underhållare av dopets riktning har inte organisering av dyrkan och därför ber de i sina egna ord. Ortodoxa tjänar dock konsekvent Liturgiet.
 7. Under dopet fördjupa baptisterna en gång en gång i vattnet, och ortodoxa - tre gånger.

Vad är skillnaden mellan baptister och Jehovas vittnen?

Vissa tror att baptister är Jehovas vittnen . Men i verkligheten skiljer sig dessa två riktningar:

 1. Baptister tror på Gud Fadern, Gud Sonen och den Helige Ande, och Jehovas vittnen anser att Guds första skapelse är Jesus Kristus och Den Helige Ande - Jehovas kraft.
 2. Dopens anhängare tror inte att det är nödvändigt att använda Guds namn Jehova, och Jehovas vittnen tror att Guds namn måste kallas.
 3. Jehovas vittnen förbjuder sina anhängare att använda vapen och tjäna i armén. Baptister är lojala mot detta.
 4. Jehovas vittnen förnekar helvetets existens, och baptister är säkra på att det existerar.

Vad tror baptisterna på?

För att skilja en baptist från en representant för en annan riktning är det viktigt att förstå vad baptisterna predikar. För förespråkare av dop är huvudämnet Guds ord. De är kristna, känner igen Bibeln, även om de tolkar det på egen väg. Påsk på baptisterna är årets viktigaste helgdag. Men till skillnad från den ortodoxa den här dagen, går de inte till tjänsten i kyrkan och går till samhället. Representanter för denna nuvarande berättar Guds treenighet - Fadern, Sonen och den Helige Ande. Baptister tror att Jesus är den enda medlaren mellan människor och Gud.

På deras sätt förstår de Kristi kyrka. För dem är det som ett samhälle av andligt regenererade människor. Alla kan gå med i den lokala kyrkan, vars liv har förändrats tack vare evangeliet. För dopens anhängare är det viktigt inte andlig, men andlig födelse. De tror att en person borde döpa redan i vuxenlivet. Det betyder att en sådan handling är mycket viktig och borde vara medveten.

Vad kan inte baptister göra?

Alla som är intresserade av vilka sådana baptister borde veta vad baptisterna är rädda för. Sådana människor kan inte:

 1. Att dricka alkohol. Baptister accepterar inte alkohol och anser att de är dunkla - en av synderna.
 2. Att döpa i spädbarn eller döpa dina barn, barnbarn. Enligt deras uppfattning borde dopet vara ett medvetet steg hos en vuxen.
 3. Ta upp armarna och tjäna i armén.
 4. För att bli döpta, bära en kors och dyrka ikoner.
 5. Använd för mycket smink.
 6. Använd skyddsutrustning under intimitet.

Hur man blir baptist?

Alla kan bli en baptist. För att göra detta måste du ha lusten och hitta samma troende människor som hjälper till med att starta din resa i dopet. Det är nödvändigt att veta de grundläggande reglerna för baptisterna:

 1. Anta dop i vuxen ålder.
 2. Delta i gemenskapen och kommunicera exklusivt där.
 3. Känn inte igen gudomlighetens gudomlighet.
 4. Behandla Bibeln på ditt eget sätt.

Vad är risken för baptister?

Dop för en ortodox person är farlig redan för att baptisterna är en sekt. Det vill säga de representerar en grupp människor som har sina egna åsikter om religion och deras egna övertygelser i sin rättighet. Ofta använder sekter hypnos eller andra metoder för att övertyga en person att de är med dem på rätt väg till frälsning. Det är inte ovanligt för sekterier att inte bara bemästra en persons medvetenhet utan också hans materiella medel på bedrägliga sätt. Dessutom är dopet farligt eftersom en person kommer att gå fel väg och flytta ifrån den sanna ortodoxa religionen.

Baptister - intressanta fakta

Ortodoxa och representanter för andra religiösa övertygelser är ibland förvånade över vissa saker, till exempel, varför baptisterna har en bastu i templet. Baptistunderhållare säger att här troende rensar sina kroppar av ackumulerade kemikalier som inte tillåter ytterligare andliga framsteg. Det finns många andra intressanta fakta:

 1. Det finns 42 miljoner baptister runt om i världen. De flesta av dem bor i Amerika.
 2. Många baptister är välkända politiker.
 3. Baptists känner igen två inlägg i kyrkans hierarki.
 4. Baptister är stora välgörare.
 5. Baptists döper inte barn.
 6. Vissa baptister tror att Jesus endast sände för synder för de utvalda, inte för alla människor.
 7. Många kända sångare och skådespelare döptes av baptistens anhängare.

Berömda baptister

Denna tro intresserad och intresserad inte bara vanliga människor, men även kända personligheter. För att få reda på vilka sådana baptister har kunnat genom personlig erfarenhet, många populära människor. Det finns kändisbaptister:

 1. John Bunyan är en engelsk författare och författare till The Pilgrim's Journey.
 2. John Milton - engelsk poet, mänskliga rättigheter aktivist, offentlig figur blev också en supporter till den världsberömda trenden i protestantism.
 3. Daniel Defoe - är författaren till en av de mest populära verk av världslitteraturen roman "Robinson Crusoe."
 4. Martin Luther King är en nobelprispristagare, en ivrig fighter för de svarta slavens rättigheter i USA.