Tjocka pannkakor på yoghurt

Bland annat är en annan fördel med att baka på kefir närvaron av mjölksyra i den. Det är på grund av det, och mer specifikt på grund av dess reaktion med soda eller bakpulver, blir degen överraskande frodiga och porösa, medan de inte faller ner även efter borttagning från stekpannan. Bevisa det med exempel på tjocka pannkakor på yoghurt, som kan beredas snabbt och bekvämt, och vid behov kan degen och knådas alls på kvällen, för att spara tid på morgonen vid frukost.

Tjocka pannkakor är inte kefir

Närvaron av mjölksyra i provet kan vara både plus och minus samtidigt. Det sista uttalandet härrör från det faktum att mängden av denna syra inte kan beräknas, och därför kokar kokarna ofta soda med ett bakpulver för att neutralisera all syra utan rester och få mest luftprodukt. Så vi bestämde oss för att göra.

ingredienser:

beredning

Precis som för beredningen av något annat test, för detta recept måste du först ansluta de torra ingredienserna, och därför skickas de första fyra produkterna från listan först till skålen.

Ta sedan upp vätskor. Kefir slog med ägg, tillsätt vegetabilisk olja (det bör förhindra att degen klibbar på ytan av den uppvärmda disken). Häll i vätskan till de torra ingredienserna, häll muttrarna och blanda. Observera att rätt blandningsteknik är kritiskt viktig, eftersom det är ett av de grundläggande kriterierna för hur tjocka och frodiga pannkakor kommer ut på kefir. Blanda allt bättre med en spade, inte med en visp eller, ännu mer, en mixer. Ju längre och mer försiktigt du kommer att arbeta på provet, desto mer gummi kommer det att hamna, så det är bättre att lämna en liten klump mjöl i blandningen. Efter blandning, lämna degen för att stå i ungefär en halvtimme, så att mjölet absorberar all fukt. Förbered degen tills den är brunad.

Tjocka jästpannkakor på yoghurt

ingredienser:

beredning

Innan du lagar tjocka pannkakor på kefir, värm lätt och söt ner vattnet. Häll jästen på vätskans yta och låt den vara tills den är aktiverad. Häll jästlösningen till mjölet blandat med läsk. Ägg slog med yoghurt och smält smör. Häll kefirblandningen nästa och vrid allt i en tjock deg. Lämna till sist i 40 minuter. Sätt på degen på en väluppvärmd yta till en rosig färg på båda sidor.

Recept för tjocktvätt pannkakor på yoghurt

Förberedelse av custard pannkakor liknar systemet med knådning av en klassisk vanilja, bara den bryggda basen bör slås inte bara med ägg, men också med tillsats av yoghurt. Den färdiga produkten visar sig vara lite tätare än andra versioner av pannkakor, men dessutom behåller den perfekt formen och kommer ut mycket mer magnifik.

ingredienser:

beredning

Häll i socken i sautépannan, häll i smöret. Vänta på att vattnet ska koka. Tillsätt mjöl till den färdiga lösningen, siktas med bakpulver och läsk och blanda snabbt. Så snart mjölet börjar hålla sig till botten och samlas i en enda boll - är degen klar. Låt kycklingbasen svalna något, och börja sedan piska på den med en mixer, tillsätt sedan vispadt ihop först och kör sedan vid rumstemperatur. Klar deg kan stekas omedelbart.