Teknik för skidåkning

För att lära dig att åka skidor kan du använda flera alternativ. Du kan hänvisa till en instruktör som hjälper dig att lära dig hur du skidar korrekt, utför vissa delar korrekt, men du bör ta hänsyn till att för sådant nöje måste du ge en runda summa pengar. Du kan lära dig att rida på egen hand, enligt de grundläggande reglerna och rekommendationerna. Naturligtvis blir det här mer komplicerat och tidskrävande.

Regler för skidåkning

Erfaren skidåkare tror att inte alla kan åka skidor , eftersom det är en allvarlig och mycket traumatisk sport. Det är viktigt att en person åtminstone har någon fysisk träning. Ett annat viktigt krav är medfödd samordning och en bra reaktion.

Träning i skidåkning bör börja med en uppvärmning. På grund av detta minskas risken för skador och stammar avsevärt. Utför enkla övningar för att värma upp musklerna i höft, knä , höftled, axelband och bröstkorg.

Nästa viktiga steg innan du behärskar skidtekniken är att lära dig att falla rätt. Detta kommer att bli av med befintliga erfarenheter och naturligtvis undvika allvarliga skador. När det finns en känsla av att samordningen går förlorad, är det nödvändigt att koncentrera, påkänna kroppen och falla till sidan så att benen ligger ner till lutningen. Från denna situation är det enkelt att stå upp med hjälp av pinnar.

Grunderna för skidåkning

Du behöver träna först på slätten och bara sedan gå till sluttningen.

Korrekt rack . För skidåkning på bergen är det nödvändigt att axlar, knän och fötter bildar en rak linje. Det är viktigt att en person ser sina händer och underarmar.

Lyft "stege" . Skidorna ska vara vinkelräta mot sluttlinjen och "laddade" längs hela längden. Förduva upp lutningen i små steg och med betoning på den nedre pinnen. Handen bör hållas så att betoningen ligger överst.

Nedstigning av "yuzom" . Kroppens position ska vara densamma som vid lyftning. För att starta nedstigningen är det nödvändigt att böja lite och böja så att skidorna längs hela längden rör snön. För att öka tempot, använd pinnar. Att sänka takten och stoppa hjälper till att luta båda knäna till sluttningen och skidorna på skidorna.

Stilar av skidåkning

Carving . För denna skidåkning måste du ha speciella skidor, och för platsen är endast beredda backar lämpliga. En skidåkare använder skidens kanter för att göra varv.

Fan-Carving . Designad stil för extrem skridskoåkning. En skidåkare använder inte pinnar. I allmänhet liknar tekniken den tidigare versionen, men för att göra varv, kommer personen praktiskt taget ned till ena sidan. Sådana skidor har en extra platta.

Ski-Tru . Denna skidteknik är konstruerad för tyst skidåkning. Används på backar utan skidliftar, eftersom det finns speciella anordningar för skidåkning.

Ski Cross . Använd denna stil för höghastighets tävlingar eller för att åka med olika böjar och gungor på banan.

Freestyle . Denna typ av skidåkning har uppstått ganska nyligen. Det inkluderar olika hopp, tricks, etc. Speciella skidor krävs för skidåkning.

Freestyle Backcountry . Använd denna stil för ridning på raka ytor. Det är viktigt att ha skidor med en bred midja.

Freeride . Använd denna typ kan endast professionella, eftersom kärnan är att erövra olika platser utanför vägen, till exempel hoppa från stenar, nedgångar från backar etc.

Extreme . Den farligaste och mest krävande stilen. För skridskoåkning väljs de svåraste platserna, till exempel sluttningar med skogar etc.

Jungfruen . Skridskoåkning utförs på djup snö. Det är viktigt att ha breda, mjuka skidor med stor vridradius.