Sportsmassage

Sportsmassage är en av huvudkomponenterna för framgångsrik atletisk träning, det används för att förbättra och behålla den fysiska formen med ökad förberedelse för tävlingar och lindra utmattning. Den har använts som en integrerad del av idrottsutbildning sedan antiken.

De typer av sportmassage anses traditionellt preliminära, träna och återställande. Ibland är massage med sportskador utpekad i en separat kategori.

Preliminär massage

Detta är en snabb massage för några minuter innan träning eller tävling. Målet är att värma upp musklerna, mobilisera kroppen för arbetet framåt, öka den allmänna tonen. Det kan också utföras för att ta bort jitters eller spänning före tävlingen.

Träningsmassage

Denna typ av intensiv massage hjälper till att uppnå en ganska snabb uppnåelse av den bästa fysiska formen, också undvika trötthet, minska stress och psykisk stress hos idrottare under intensiv förberedelse för tävlingen. Det ökar ledbandets elasticitet, slappnar av musklerna och förbereder dem för efterföljande träning.

Varaktigheten av en sådan massage från trettio minuter till en timme. Fokus ligger på de mest involverade muskelgrupperna. Så, när man övar brottning, är extremiteterna, axelbandet och midjan masserade mer och för löparna får massagen av benens muskler mer tid än musklerna på axelbandet och bröstet.

Hittills är denna typ av massage inte så efterfrågan, för. Tekniken för idrottsmassage möjliggör dess genomförande några timmar efter träning, men inte tidigare än fem timmar före början av nästa. Idag föredrar idrottsmän att träna flera gånger om dagen, så träningsmassage faller ofta inte i sitt schema.

Återställande sportmassage

Klassisk återställande massage används oftare än en träningsportmassage. Det görs vanligtvis inom en timme efter träning eller tävling. Det hjälper till att återställa arbetskapaciteten, lindra stress och öka övertonen.

Återställande sportmassage hjälper till att förhindra skador och skador i samband med överbelastning av idrottarens kropp, ökar blodcirkulationen och näring av vävnader, vilket bidrar till deras regenerering.

Egenskaper och tekniker för massage

Trickarna i någon sportmassage är: knådning, slag, vibration och ökande rörelsehastighet. Sportmassage kombinerar även lymfdräneringsmassage, förbättrar lymfflödet och blodcirkulationen, vilket leder till att musklerna är bättre berikade med syre och avlägsnar slagg och mjölksyra. Depressionens djup och intensitet bestäms individuellt för varje idrottsman och beror på ålder, kön och sport.

Ett inslag i sportmassage är användningen av starkt uppvärmande droger och salvor för bättre uppvärmning av muskler, leder och ledband. Massage utförs vanligtvis av en professionell, men du kan också utföra det själv. Det syftar inte till att kneda musklerna i hela kroppen utan koncentreras på en separat grupp av muskler. Dessutom utförs massage med ökande styrka

tryck som skiljer det från klassisk massage.

Sportmassage är också bra för alla som leder en aktiv livsstil. Det spelar ingen roll om det är fitness eller att spela basket med vänner, vandra eller bara träna. En sådan massage hjälper till att slappna av, lindra spänningen efter en intens belastning och mobilisera på kort tid.