Stektpotatis - kaloriinnehåll

Stekt potatis, vars kaloriinnehåll inte är mycket kompatibel med dieter, förblir en av de mest favoriträtterna hos många människor. De som inte kan ge upp mjuka skivor, är det värt att veta hur man korrekt ska äta stekt potatis, så att skada på figuren var minimal.

Är det stekt potatis?

Som många av de läckra rätterna är stekta potatisar säkert skadliga. Rostning till en skarp korst förstör nästan alla användbara vitaminer och spårämnen, potatisskivor är mättade med olja, vilket ibland ökar kaloriinnehållet i den färdiga maträtten. För jämförelse innehåller 192 kcal hemlagad stekt potatis och oljan blöt i fröskött växer till 400 kalorier.

Med olika matlagningsrecept förändras energivärdet för stekt potatis. Den högsta i stekt potatis med ägg och fett är 308 och 250 kcal. Kalorinnehållet i stekt potatis med svamp och kål nedan - från 125 till 150 kcal.

Hur många kolhydrater i stekt potatis?

Innehållet av kolhydrater i 100 g stekt potatis är 24 g - det här är en högfigur. Det här glykemiska indexet är 95, vilket för diabetiker innebär ett förbud mot att äta stekt potatis. För de som är på en diet är denna mängd kolhydrater speciellt farlig i kombination med fetter, och de är minst 9,5 gram i stekt potatis, och om du inte ångrar smör när du lagar mat, då mycket mer, då potatisen är genomtänkt.

Rätter som innehåller både fetter och kolhydrater samtidigt är mycket skadliga för figuren. kolhydrater förvandlas till glykogen och lagras i levern för kroppens och fettens dagliga energikostnader - med minst 5% volymförlust avsätts i fettceller. För övrigt kan överskott glykogen också bli fet, men det kommer att kräva mycket större energikostnader.

Stekt potatis och bantning

Att gå ner i vikt på stekt potatis är osannolikt att det förekommer någon. En fullständig avvisning av dina favoriträtter leder emellertid ofta till en nedbrytning i kosten och en uppsättning så hårt förlorade pounds. Därför rekommenderas nutritionister ibland att tillåta sig avlidna. Ibland är det en gång varannan vecka. Om en person har följt en diet hela veckan, kan han på söndagen äta en del stekt potatis, åtföljd av en stor mängd grönsallad, gurka och tomat. Under nästa vecka ska förbjudna produkter också raderas. Om du tillåter dig att avvika från kosten i det här läget, kommer de inte att skada figuren, men psykologiskt kommer begränsningen av dietregimen att bli enklare.

Kokt potatis i en uniform, till skillnad från stekt, är det ganska möjligt att inkludera i en diet av att gå ner i vikt. Denna grönsak är mycket användbar - den innehåller C-vitamin, aminosyror, inklusive oersättliga, och även mineralkomponenter - särskilt i potatisfosfor och kalium.

Att potatis inte skadar processen att gå ner i vikt, den kan inte ätas med kött, fisk och mejeriprodukter. Det är bäst att kombinera kokta potatis med örter, gurkor, tomater, kål (särskilt surkål), saltade svampar.

Inkluderade kokta potatis och i vissa dieter. Till exempel, kosten av den första dagen av kosten Larissa Valley består av 5 kokta potatis och 500 ml kefir. Det finns också en oberoende potatis diet: