Stuck på väggarna

Inredning och yttre dekoration av stuckatur är en tradition som kom till oss från antiken. Denna erfarenhet är rotad i det avlägsna förflutet, när vetenskapen och konsten i det antika Grekland och det gamla Rom blomstrade.

Stucco gjutning, skapad på väggarna i lägenheten, kommer att ge rummet förfining och förfining. Openwork-uniktheten i stuckinredningen lämnar inte någon åskådare likgiltig. Du kan dekorera väggarna med pilaster, installera cartouches eller göra hela kompositionskompositioner.

Dekorativ stuckatur på väggarna gör rummet speciellt och rikt. Du kan också använda gavlar och slottstenar - allt detta erbjuds i en mängd olika mönster på byggmaterialmarknaden, och kan också anpassas.

Vilka typer av stuckatur används i väggens dekoration?

Först och främst, kom ihåg lister eller kronor. Dekorationen av väggarna av denna typ av stuckatur gör premissen monterad och läsbar på konturen. Dessa är klassiska dekorelement som har ett rakt och vinkeltvärsnitt. De utgör i grunden takets tak, skapar olika ramar, och deras rum är uppdelat i zoner.

Nästa representant för konstnärlig stuckatur på väggarna är friser. Dessa figurer har ett rakt tvärsnitt och brukar användas för installation längs väggarnas omkrets. De är inramade av olika typer av paneler, som används för horisontal eller vertikal planadskillnad av rummet.

Medaljonger - detta är en gjuten vy av väggdekor, vanligtvis rund eller oval. Medaljongen kan användas, antingen i en enda instans eller i en rytmisk repetition. Även detta element kan ingå i den komplexa delen av den horisontella ytdesignen.

Medan du kan dekorera väggarna med stuckatur, kan du använda halvkolonner eller pilaster. Semikolumn är ett halvcirkelformigt element som utskjuter endast halva diametern. En pilaster består av en bas och en stam, såväl som en enkel rektangulär eller komplex huvudstad. Båda dessa element är inblandade i utformningen av fönster och dörröppningar. De hjälper till att dela upp rummet i zoner.

Om du vill göra en bild på stuckaturväggen kan det vara blommor, djur, pittoresk utsikt över staden eller vallen och mycket mer.

Vilka är fördelarna med att använda stuckaturer i utformningen av lokaler?

Den första är noggrannhet. Gipsstuck har utmärkta gjutegenskaper och plasticitet. Dessa egenskaper gör att du kan uträtta varje detalj i tillverkningsfasen med största precision, oberoende av teckens djup och komplexitet.

Den andra är exklusivitet. Förutom de färdiga produkterna i butikerna kan du beställa individuell inredning enligt den individuella skiss som du förväntar dig att se i ditt hus. Och den manuella produktionen av alla modeller förutsätter mönstets unikhet.

Tredje - designens individualitet. För det mesta produceras gips dekorativa produkter för varje enskilt projekt och har därför en viss stil, färglösning, geometri - allt görs med hänsyn till kundens önskemål.

Den fjärde fördelen är funktionalitet. Stucco, som ligger i taket, kan tjäna som en vacker ram dold belysning. Samt element i stuckaturkonstruktioner är konstruktionskonstruktioner och kommunikationer perfekt maskerade.

Och den femte faktorn, som talar för användningen av stuckaturdekor, är universalitet. Som redan nämnts är det med hjälp av stuckaturkonstruktioner möjligt att dela upp rummet i zoner. Stucco mjukar över övergångarna mellan olika texturer för att klara rummet.