Shopping i Sharm el Sheikh

Sharm el-Sheikh är en populär semesterort i Egypten, besök årligen av turister från Ryssland, Ukraina och Europa. Här kan du inte bara sola och smaka på rätter av lokal mat, men också göra lönsamma inköp. Det viktigaste är att veta de platser där shopping i Sharm el-Sheikh är den mest lönsamma och intressanta.

Shopping i Sharm, Egypten

Huvudregeln - håll dig borta från Soho Square. Det finns en speciell atmosfär med många nöjesparker och restauranger, men allt detta tjänar bara för att roa turister från Savoy-hotellet. Trots det stora antalet butiker och butiker är priserna här och säljarna är väldigt ovilliga att göra rabatter.

Särskild uppmärksamhet förtjänar en stor östlig basar i Gamla stan som heter Old Marche. Här har många säljare behärskat en bruten ryska, så förhandlingar med dem blir mycket enklare. På den gamla marknaden kan du köpa silke halsdukar, silver smycken, kosmetika av lokal produktion. Marknader i Sharm måste besökas även om du inte kommer att shoppa, för här kan du känna hela orientaliska smaken.

Om du är intresserad av butiker i Sharm är det värt att besöka en och börsnoterade köpcentra:

  1. Naama Center. Detta är ett ganska stort köpcentrum på flera våningar, som ligger på fotgängarpromenaden i Naama Bay. Priserna i Naama är ganska höga, men säljarna är villiga att fynda och priset kan sänkas med 30-40%. Ett framgångsrikt köp kan vara fira i en av restaurangerna på andra våningen i köpcentret.
  2. Al Khan Shopping Promenade. En lång shoppinggata, bestående av butiker och massaffärer. Här är priserna lägre än i Naama Center, men priserna är fasta och säljarna handlas inte. Beläget vid Laguna Vista Resort.
  3. Clubbers. En unik butik som erbjuder exklusivt clubwear. Alla varor kommer från Amsterdam.
  4. IL Mercato. Köpcentrumet är gjord enligt prototypen av en av köpcentren i Dubai . Här finns ett brett utbud av kläder, tillbehör och kosmetika.