Skolbarns arbetsplats

Med skolans ankomst i barnets liv ökar bördan på den. Särskild uppmärksamhet under denna period bör ges till hållning och syn, så att flera timmar som spenderas på en skolborna eller ett skrivbord hemma inte har någon dålig inverkan på deras utveckling. I den här artikeln kommer vi att fokusera på denna fråga och förklara i detalj föräldrarna hur man ordentligt organiserar skolbarns arbetsplats.

Tabell och stolsdimensioner

Den idealiska arbetsplatsen för en skolpojke är en där bordet och stolen motsvarar sin tillväxt. Normalt bör barnets fötter stå lugnt på golvet och benets knä i knäet - bildas i rätt vinkel. Sitter i en ordentligt vald stol vilar på ett barns poplitealkalxx.

Ergonomi på studentens arbetsplats föreslår att bordsskivan på skrivbordet ligger i nivån på solar plexus. Elbows, med händerna sänkta ner bör ligga under bordets yta för 5-6 cm. Bänkens bästa storlek är förhållandet 120x60 cm. Det här räckhållet räcker för att barnen ska placera nödvändiga läroböcker och övningsböcker.

Du kan köpa ett bord med en stol, som kan justeras i höjd. Sådana möbler kommer att vara längre och kommer att växa med barnet.

Plats i rummet

Skolbarns arbetsplats ska placeras vid fönstret. Bordet ska placeras till sidan av fönstret. Den sida med vilken ljuset från fönstret ska falla är att välja, med hänsyn till högerhänt barn eller vänsterhand (för högerhänder ska ljuset falla till vänster och för vänsterhänder ska det vara till höger). Det är inte rekommenderat att placera bordet direkt i fönstret, eftersom ljuset kommer att falla på arbetsytan och som avspeglar det, påverkar barnets vision negativt. Ett sådant arrangemang kommer dessutom att distrahera honom från hans studier, eftersom han kan se ut ur fönstret utan problem.

Belysning av studentens arbetsplats

På kvällen eller i grumligt väder använder barnet konstgjord belysning. Enligt hygienkraven på skolbarns arbetsplats måste bordslampan installeras, med den hand som barnet skriver. För vänsterhänder - till höger, för högerhänder - till vänster. Det är bäst att använda en 60 W glödlampa, eftersom lysröret blir tröttare snabbare.

Plats för skolmaterial

Organisationen av skolbarns arbetsplats omfattar placeringen av brevpapper och pedagogiska förnödenheter. Idealt sett borde de vara på samma plats och i barnets hand, till exempel på hyllorna bredvid bordet eller i skåpet på bordet självt.