Sallad med bläckfisk och morötter

Sallader med bläckfisk kan överraska få personer. Vanligt för oss innehåller bläckfiskmat oftast bläckfisken själv, kokta ägg, färsk gurka och ett par andra ingredienser som värdinnan lägger till sin egen smak. Samma sallad fylls, vanligtvis med majonnäs.

Idag bestämde vi oss för att gå tillbaka från bett recept och prova nya, helt okända recept, som vi med glädje delar med dig.

Sallad av bläckfisk med morötter

ingredienser:

För sallad:

För tankning:

beredning

Låt oss börja med såsen. För tillagning i en skål kopplar vi varmt vatten, fisksås och socker. Vi blandar allt grundligt och lämnar för att kyla. När blandningen har svalnat kan den tillsättas choppad chili, vitlök, som tidigare passerat genom pressen och lite citronsaft.

Låt oss nu ta hand om grönsakerna. Morötter, gurka och lök skärs i remsor och lägger dem i olika skålar.

Separat förbinder vi 3/4 glas vinäger, matsked salt och socker. Så snart kristallerna av salt och socker löser upp, häll de beredda grönsakerna och låt dem marinera i kylskåpet. För att förenkla uppgiften kan du laga en sallad med bläckfisk och färdiga koreanska morötter.

Skalade bläckfiskkroppar kokas i kokande vatten i 1 minut, varefter vi omedelbart placerar bläckfiskarna i isvatten för att stoppa tillagningsprocessen.

Med hjälp av en bit gasbind klämmer vi våra syltade grönsaker från överflödig juice och lägger dem i en salladsskål. Lägg sedan till alla de gröna grönsakerna och kokad bläckfisk bläckfisk. Fyll en sallad med bläckfisk, morötter och lök tillagade med en tidig dressing och blanda. Stänk maträtten med jordnötter innan du serverar det.

Morot och bläckfisk sallad

ingredienser:

För tankning:

beredning

För att förbereda förbandet bör vitlöket passera genom pressen och blandas med de hackade örterna, sedan tillsätt saft och limezest, smör, fisksås och hackade jordnötter. Fyll alla med yoghurt , mixa.

Blanda i en annan skål krossad kål, morötter, hackade lök, paprikor, chili och bönspiror. Vi lägger till sallad tillagad i en minut och hackade bläckfiskkroppar. Blanda alla ingredienser i salladen med morötter i koreanska och bläckfisk och fyll dem med dressing.

Sallad med bläckfisk och morötter

ingredienser:

beredning

Blanda skivad fänkål, morötter och persilja med smör och citronsaft. Blanda mjölet med salt och peppar. Skalade bläckfiskkroppar skärs i stycken 5 cm i storlek och gnids med pasta från vitlök och chili peppar. Vi ger bläckfisk att marinera i en skarp blandning i 5 minuter, ta sedan bort det med en servett och skiv brödet i mjöl och stek i smör tills det är gyllene. Vi serverar bitar av bläckfisk ovanpå den färdiga salladen.