Torr hud i nyfödda

Det finns ett så vanligt uttryck - "huden är öm, som en baby". Ja, helst borde det vara för alla babyar sammet, ömt och elastiskt. Men ibland blir en nyfödds hud väldigt torr och börjar avta. Från den typ av hud som det inte beror på - det bestäms bara i ungdomar som påverkas av hormonella förändringar i kroppen.

Varför utvecklar den torra huden i en nyfödd?

Mycket ofta är problemet skapat av föräldrarna själva - mycket torr luft i barnkammaren, fel val av tvättmedel, barnets frekventa tvättning med tvål, det inneboende arvet från mormödrarna, den fasta övertygelsen om att barnet ska badas endast i örtdekok - den direkta vägen till huden den nyfödda torkar. Vidta åtgärder för att fukta luften (köp en speciell luftfuktare eller placera behållare med vatten), tvätta barnkläderna endast i specialdesignade medel, sluta lägga vatten till badvattnet och en lösning av kaliumpermanganat - början på att lösa problemet med torr hud. Mest troliga är att dessa enkla åtgärder är tillräckliga, så att ditt barns hud kommer tillbaka till det normala.

Torr hud på ett nyfött ansikte kan bli och påverkas av väderförhållandena - frost, stark vind, ljus sol - allt detta kan skada dina barns kinder. Vad ska jag göra? När allt kommer omkring behövs barnets promenader i alla väder och varje dag. Gå, men försumma inte skyddande krämer. Det är mycket lättare att applicera en skyddande grädde på barnets ansikte innan du går ut för en promenad än att läka de väderlösa kinderna.

Än att behandla en nyfödds hud?

I kampen mot barnets torra hud hjälper du en rik mängd fuktighetsgivare. Varje självrespektivt märke av barns kosmetika behöver nödvändigtvis en serie för fuktgivande - kräm, lotion, mjölk, balsam. Det är lämpligt att välja medel som är märkta med "hypoallergena" - detta ger givetvis inte 100% garanti för att det inte kommer någon oönskade reaktion, men risken för att den uppträder kommer att bli mycket mindre. Stödjare av samma helt naturliga vårdmedel kommer att komma till hjälp av vegetabiliska oljor - solros, olivolja. Före användning ska de steriliseras, kylas och appliceras sedan på barnets hud. Den mest obehagliga orsaken till torr hud är atopisk dermatit. Sjukdomen är en allvarlig, som kräver en långsiktig behandling och ett integrerat tillvägagångssätt. Att sätta denna diagnos kan bara en specialist - en hudläkare.