Ryska marknaden


Shopping är en integrerad del av varje resa. Hur trevligt att ta med från avlägsna länder souvenirer, kläder eller något annat, som påminner om en underbar semester. Och om dessa inköp gjordes inte bara i det vanliga köpcentret, men på ett exotiskt ställe, är det glatt dubbelt nöjd. En av dessa ovanliga platser är den ryska marknaden i Kambodja (Tuol Tom Poung Market).

Varför "ryska"?

Denna marknad är belägen i huvudstaden i Kambodja, Phnom Penh. Det finns flera versioner av uppkomsten av marknadsnamnet. Enligt en av dem var den ryska marknaden en av de första marknaderna för utlänningar på statens territorium. Han tjänade det på 1980-talet. Och eftersom de flesta utlänningar var ryska så tyckte de inte mycket om marknadens namn under lång tid. Enligt en annan version såldes på 1980-talet många varor från den vänliga Sovjetunionen på denna marknad.

Funktioner på marknaden

Marknaden ligger i en av de äldsta områdena i staden och är omgiven av små mysiga hus. Den ryska marknaden i Kambodja själv är en mycket upptagen plats. Nära till det, som regel, det finns inga parkeringsplatser på grund av ett stort antal besökare. Om du fortfarande kan hitta det måste du betala för parkering.

Marknaden i sig är ren, trots besökarnas överflöd. På vissa ställen är gångarna ganska smala, men det här har sin egen "asiatiska" charm.

Vad ska man köpa?

Varor från den ryska marknaden i Kambodja imponerar med deras mångfald. Vad finns det inte: Kambodjansk målning, antikviteter, träleksaker, souvenirer, sidenobjekt. Särskilt populär bland turister är rankarna med smycken, smycken gjorda av guld. Förresten, om du tänker köpa smycken från ädla metaller eller med natursten, var försiktig med deras äkthet.

Den ryska marknaden i Kambodja representerar också många märkesvaror. Och igen, var försiktig av samma skäl som vid dekorationer.

Särskilt intresse för den nyfikna turist på marknaden är dess centrala del. Det finns rader där du kan ha ett mellanmål. Mat, jag måste säga, är ganska specifik för invånarna i de flesta länder. Men det är mycket populärt bland lokalbefolkningen. Så om du vill känna andan i Kambodja, gå dit.

Det är från vad exakt ingen kommer att vägra, så det är från frukterna, som på marknaden helt enkelt havet speciellt på sommaren. På vintern blir de mycket mindre och kvaliteten minskas märkbart.

Hur kommer man dit?

Det är lättast att komma till den ryska marknaden med taxi. Alla taxichaufförer kommer att förstå var du ska ta dig om du säger: "hund toul tom pong" - så kallas lokalbefolkningen denna marknad.