Regisserad av Ridley Scott, han beskrev varför han sköt "Alla världens pengar" och skar ut Kevin Spacey

En ny film av Ridley Scott skulle ursprungligen krävas för framgång och höga kassakontoravgifter, om inte för anklagande artiklar och Kevin Spaceys anklagelser om sexuella trakasserier. Regissören drabbades drastiskt av radikala förändringar under filmen och befordran, så nu kan han öppet prata om meriterna och demeriterna i arbetet med huvudpersonerna.

Minns att den nya filmen är baserad på verkliga händelser och berättar om kidnappningen av det 16-åriga barnbarnet av miljardären Jean Paul Getty III. En av huvudrollerna, nämligen den rika amerikanska industrin, i den första versionen spelades av Kevin Spacey, och i andra - av Christopher Plummer. Hur tog du filmen på nytt om 10 dagar utan extra finansiering och på lagets entusiasm?

Ridley Scott var initialt skeptisk till historia, fann det trivialt och friskt, men läste Dan Friedkins skript, ändrade hans åsikt:

"På min ålder förstår du klart vilken typ av historia som kommer att få betraktaren och dig, och vilken kommer att vara på listan över andra klassens banalitet. Jag hörde om det här fallet, men jag trodde inte att hon skulle imponera på mig så. Mångsidiga tecken med komplex karaktär och från olika generationer, inskrivna i en komplex verklighet. Den första generationen tjänar och går framåt för framgång, den andra tjänar rikedom och andlig tomhet, och den tredje blir gisslan till de två första. "

Kevin Spacey eller Christopher Plummer?

Och varför bestämde sig regissören, även före rättegångarna, uteslutande på rykten, att återskapa scenerna med Kevin Spacey och bjuda in Christopher Plummer? Scott svarade direkt det, efter skandalen, förväntade han sig från Spacey specifika ord och handlingar som skulle hjälpa honom att bedöma situationen:

"Jag hade inte bråttom med beslutet, även om liknande samtal redan genomfördes på studion och med producenten. Det var ett kolossalt arbete av besättningen, pengar investerades. Jag väntade på ett samtal, en öppen konversation från honom eller hans representanter, vilket skulle förklara situationen, men i gengäld - tystnad. Det var hans passivitet och frikopplade mina händer. Jag hade en skådespelare på listan som skulle passa in i rollen, men var han fri och skulle han gå med på ett hårt jobbschema? Då var frågan relaterad till anställning av andra hjältar och hyra av lokaler. Lyckligtvis lyckades mitt lag och gjorde det omöjliga. "
Spacey var den första i listan för rollen

Namnet Spacey har alltid varit förknippat med framgångsrika målningar, så enligt regissören var han den första på listan för huvudrollen:

"Efter" House of Cards "var Spacey mycket igenkännligt och vi bestämde oss för att vi med sina skådespelande data fortfarande får publikens fulla hallar. Även då hade jag Plummer i åtanke, men Kevins framgång gjorde honom till nummer ett. Jag är glad att när jag vände på honom och bad honom att ersätta Stacy, släppte han allt och gick med på alla våra villkor. Det var en professionell handling, och jag är fortfarande oerhört tacksam mot honom. "
Från uppsättningen

Regissören ångrar inte att han satte så mycket ansträngning i retaken och klippte ut bilderna från Spacey:

"Han är en utmärkt skådespelare - utan tvekan, men Plummer, som det visade sig, passar bäst för denna roll. Området med känslor, naturlig manlig charm, lätt leende och ironiskt grin - detta är ett porträtt av vår huvudperson, en stark och rik man. "
Christopher Plummer i en ny roll

Naken entusiasm av besättningen

Ridley Scott argumenterar för att laget medvetet fortsatte offra för sig själva på bekostnad av:

"Det var svårt för mig, jag var arg, men om det inte var för en stor upplevelse och inte mitt lag som fungerade med blid entusiasm, skulle inget komma av det. Vi var inblandade i processen och ville se produktens högsta kvalitet. Vi skulle inte vara störda även vid det kollapsade taket, vi skulle bara överföra undersökningen till nästa rum. "
Skyddet ägde rum under svåra förhållanden och en stel tidsram
Läs också

Slutsatser från den sexuella skandalen

Enligt regissören har skandaler och anklagelser i trakasserier starkt påverkat filmindustrin och tvingats göra en "återställning": "

"Vi var tvungna att dra slutsatser och gå igenom alla de anklagande berättelserna. Någon fick en bitter lektion, några, tyvärr nej. Det här är livets grymma lagar. Nu behöver vi gå vidare och professionellt göra vårt arbete! "