Ek bark - hur man tar från diarré?

Diarré ger mycket besvär, särskilt om du behöver lämna huset. I detta fall kommer effektiva folkmedicinska medel för diarré, såsom bark av ek, att vara användbara.

Terapeutiska egenskaper hos ekbarken med diarré och den speciella applikationen

Naturen i ekbarken ligger ned egenskaper som möjliggör effektiv kontroll av diarré. Produkten har följande egenskaper:

I regel köps barken av ek i apotekskiosker. Men om du bestämmer dig för att fylla på dig själv, måste du överväga några nyanser:

  1. Anskaffning av råvaror genomförs under våren innan de första löven är upplösta. Det var vid den här tiden att de helande egenskaperna är mest uttalade på grund av juiceens rörelse.
  2. Råmaterial ska rengöras av bitar av trä, såväl som övre korkskiktet.
  3. Torka råmaterial helst i ett mörkt och välventilerat rum.

Om du tvivlar på om du kan dricka med diarrébarkdiarré, måste du överväga kontraindikationerna till vilka:

Kontinuerlig användning leder till biverkningar i form av attacker av illamående och kräkningar. Därför rekommenderas inte längre behandling än 2 veckor.

Om den inre mottagningen av infusioner med bark av en ek är förbjuden, försök att använda den för enemas . I detta fall har behandlingen en lokal effekt och påverkar endast tarmen. All användning av ekbark som ett botemedel mot diarré bör dock godkännas av den behandlande läkaren och med allvarliga problem fortsätta mot bakgrund av läkemedelsbehandling.

Hur bark ekbark från diarré?

Det rekommenderas ofta att ta denna medicin internt i form av infusion.

Recept för vatteninfusion

ingredienser:

Förberedelse och användning

Råmaterial hälls med vatten och insisterar inte mindre än 9 timmar. Därför är det bättre att använda receptet på kvällen. I det här fallet, på morgontimmarna, kan du börja ta emot folkmedicinen.

Det är inget svårt att ta ekbark från diarré. Det är nödvändigt att dela den filtrerade infusionen i 5-6 receptioner och att dricka genom lika tidsintervaller under dagen.

Hur man dricker tinktur av bark av en ek med diarré?

Om diarré är kronisk kan du kämpa med patologin med hjälp av alkoholtinktur.

Recept för vatteninfusion

ingredienser:

Förberedelse och användning

Lägg i råvaran i en liten behållare och fyll den med vodka. Kärlet är tätt stängt och lämnat i en oklart sval plats i 2 veckor. Periodiskt måste du skaka behållaren.

Tinktur av ekbarken med diarré kan tas av vuxna 20 droppar två gånger om dagen.

Hur man gör te från diarrébark?

Om det inte finns någon tid för beredning av infusion eller tinktur rekommenderas att man dricker te med tillsats av ekbark.

Receptet på te

ingredienser:

Förberedelse och användning

Råvaror ångas med kokande vatten och tätt insvept i en behållare. Efter 2 timmar är en stark infusion klar. Den är uppdelad i 3 lika stora delar och berusad, utspädd med varmt vatten under hela dagen. Det är viktigt att inte dricka mer än 2 glas infusion per dag, eftersom i detta fall kan du uppnå motsatt effekt.

Eftersom infusionen inte har en för trevlig smak kan den hällas i en kopp grönt te.