Ridley Scott: "Jag har inte arbetat en dag i mitt liv och inte fokuserar på problem!"

"Det viktigaste i livet är att göra vad du älskar!", Erkänner Ridley Scott och avviker inte. Vad han än gör, från allt han tycker om, om det skjuter en ny målning eller bara drar i sin fritid. Mästarens positiva inställning överförs alltid till tittaren och premiären av filmen "Alla världens pengar" är en annan bekräftelse på detta.

Filmen var baserad på en riktig historia om kidnappningen av sonson Paul Getty, amerikansk miljardärindustri. Initialt var huvudrollen godkänd av Kevin Spacey, som spelade in i den första versionen av bilden. Men efter skandalen om sexuella trakasserier i Hollywood i samband med Spacey beslöt regissören att återskapa filmen och lyckades göra det på kortast möjliga tid. Skyddet av den nya versionen av "Alla världens pengar" tog bara 9 dagar. Paul Getty spelades av Christopher Plummer, som senare vann en Oscar nominering för denna roll.

Eventuella svårigheter är en utmaning

Ridley Scott döljer inte att han entusiastiskt accepterar någon utmaning, den här gången - akut förändringar i skytteprocessen:

"Jag accepterar alltid gärna utmaningen. Jag tycker om känslan av att hantera hinder. Allt började med Harvey Weinstein och nu berörde Kevin Spacey också. Efter de första höga uttalandena insåg jag omedelbart att det kommer att bli en allvarlig rening i filmstudiorna, det är dags att sätta stopp för denna skam i Hollywood, som har bestått i många år. Dan Friedkin är en bra person och producent, vi är kopplade till goda relationer. Nästan hela bilden han betalade, övertygade han mig om att skjuta den och hela filmen var nära. Jag kunde inte låta hans verk och investeringar gå in i tomhet. Och när jag sa att jag ville återspela filmen var han inte upprörd och att jag var säker på att jag skulle lyckas frågade jag bara hur mycket det skulle kosta. Men det tog inte en dollar för retaken, alla skådespelare återvände och arbetade gratis. Jag tog det för ett gott tecken och jag misstog inte, allt gick smidigt och vi träffades inom nio dagar. Det var inte nödvändigt att göra några drastiska förändringar, filmen var så perfekt. Kanske låter det oönskade, men det här är en riktig bedömning av mitt arbete. "

Billionaires - en sällsynthet på 70-talet

Regissören berättade om hans bekantskap med Paul Gettys son och om hur historien om kidnappning uppfattades vid den tiden av samhället:

"Det finns många miljonärer i världen idag, och många av dem är mycket höga. Men i de avlägsna 60-70-talet fanns det inte så många rika människor, och självklart blev Getty direkt otroligt känd. Tyvärr blev hans popularitet överhuggad av denna tragiska kidnappning av hans barnbarn. Många undrade då hur han kunde lösa allt genom pressen. Han var väl medveten om att regeringen inte skulle göra eftergifter och inte skulle prata med terrorister. Vi behövde ett alternativ. På den tiden arbetade jag som regissör och producent på BBC, företaget betalade väldigt lite, jag lämnade och grundade min egen. Jag sköt reklam och det gav en bra inkomst. Jag arbetade en gång med Balthasar, son till Paul Getty III, i filmen "White Flurry". Och efter femton års ålder träffade jag en gång i en restaurang och erbjöd mig att presentera min far. Paul Getty III blev förlamad och bodde med sin mor Gail Getty, som i min film spelas av Michelle Williams. Gail är 82 år gammal. Förresten tittade hon på filmen och uttryckte sitt godkännande. "
Läs också

Åldern av kreativitet är inte en redaktion

Ridley Scott 80 och han är full av idéer och planer för framtiden. Regissören för "Alien" håller handen på pulsen och klockar med intresse de senaste nyheterna i biografens värld:

"Naturligtvis vet jag alltid vad som är nytt i biografen. Alltid med intresse Jag tittar på nya bra filmer. Av det senare kan jag nämna Spielbergs målningar "The Secret Dossier" och Calvins "Water". Jag satt inte i tomgång och i 2017 släppte jag "Alien: Testament", blev en producent av "Blade Runner 2049". När det gäller "Alien" tror jag att dess utveckling är oundviklig. Ja, jag är 80, men jag tittar inte tillbaka på tidigare misstag och i synnerhet får inte hänga på dem. Jag har inte vana att analysera vad som redan har hänt. Jag försöker alltid att minnas bara de glada stunderna som jag åtnjuter. Och jag tror att jag inte har arbetat en dag i mitt liv. Det är vad jag gör, den mest älskade i mitt liv. "