Faryngit i graviditet

Även en sådan vanlig sjukdom som faryngit, kan under graviditeten orsaka vissa svårigheter, med tanke på påverkan av mediciner på fostret och risken för komplikationer.

Faryngit - inflammation i slemhinnan i halsen. Hos gravida kvinnor är orsaken till obehag ofta en smittsam och inflammatorisk process, där displaceringen är tonsiller och lymfkörtlar.

Än svampinfektion för gravida kvinnor är farligt?

Speciellt farligt är faryngit i de tidiga stadierna av graviditeten. Kärlsjukdomens orsakssamband i moderns kropp i omkring 20-50% av fallen framkallar ett hot om missfall, intrauterin infektion i fostret eller placentainsufficiens, vilket i framtiden kan orsaka utvecklingsfördröjning och fostrets kroniska hypoxi (brist på syre).

Typiska symtom på sjukdomen

Känna faryngit hos gravida kvinnor kommer att hjälpa följande symptom:

Dessutom kan akut faryngit under graviditeten manifestera sig bara blixten snabbt.

Sätt att behandla faryngit under graviditeten

För att besegra faryngit hos gravida kvinnor måste en läkare ordinera behandlingen. Ofta för att klara av sjukdomen hjälper enkla symptomatiska behandlingar:

Vid behov rekommenderar läkaren och antipyretika.

Samtidigt med läkemedelsregimen för att bota faryngit under graviditeten, kommer följande regler att hjälpa till:

Självmedicinera, annars kan den milda formen omvandlas till kronisk faryngit under graviditeten. I denna situation, bli av med sjukdomen först efter barnets födelse, när spektrumet av mediciner kan utökas.