Behöver jag visa i UAE?

Behöver medborgare i Ukraina och Ryssland visum för att besöka Förenade Arabemiraten (UAE)? Tyvärr finns de inte på listan över 33 länder vars medborgare har beviljats ​​viseringsfri inträdesrätt till UAE sedan 2011. Processen att erhålla visum av medborgare i båda staterna är densamma.

De viktigaste kraven för utfärdande av visum till Förenade Arabemiraten

Innan du får visum till UAE måste du kontakta UAE-ambassaden i Ukraina och i Ryssland, som ligger i Moskva, på gatan. Olof Palme, 4, eller en resebyrå genom vilken du köper en turné. Huvudförhållandena är:

Vilken typ av visum behövs i UAE?

För en resa till Förenade Arabemiraten finns det flera typer av visum. Vilken typ av visum du behöver i UAE beror på syftet med din resa:

  1. Transitvisum i UAE . Det utfärdas på den internationella flygplatsen direkt vid ankomsten, om du vill lämna den eller din transit vistelse överstiger en dag. Detta bör vara i förväg (i 2 veckor) varnade flygbolaget, som skickar dina dokument till flygplatsens invandringstjänst. Giltighetstiden är 96 timmar.
  2. Turistvisa (kortfristig) visum i UAE . Det utfärdas preliminärt i en resebyrå eller hotell (om det finns visumstöd). Visumet är ensamresa, vistelsetiden är 30 dagar, korridoren för inresa är 60 dagar, den förnyas inte.
  3. Besöksvisum till UAE. Formas i förväg i den konsulära avdelningen för UAE: s ambassad på inbjudan till släktingar som är medborgare i Emiraten. Visumet är ensamresa, vistelsetiden är 30 dagar, korridoren för inresa är 60 dagar, den förlängs på begäran av värdlandet.
  4. Tjänstevisum i UAE . Den utfärdas i förväg på ambassaden på inbjudan från organisationen i UAE. Visumet är ensamresa, vistelsen är 14 dagar, korridoren för inresa är 60 dagar, den förnyas inte.
  5. Långsiktigt (bosatt eller fungerande) visum i UAE . Den utfärdas av arbetsgivaren eller säljare i ambassadens konsulära avdelning när man köper bostäder (inte mindre än 270 tusen dollar), investerar i ekonomin eller söker arbete i UAE. Vistelsetiden är upp till 3 år, då kan den förlängas.

Dokument som krävs för öppnande av visum:

För barnet:

Om barnet är inskrivet på föräldrars pass är det nödvändigt att tillhandahålla en skannad sida där den är inskriven. Alla skannade kopior (för inlämning av dokument till ambassaden) måste vara klara, i JPG-format, som separata filer som är signerade på engelska.

Avslag på visering i UAE

Enligt de nya reglerna för utfärdande av viseringar till Förenade Arabemiraten kan invandringstjänsten vägra att erhålla visum utan att förklara orsakerna och berätta om det 24 timmar i förväg. Du kan få ett vägran i sådana fall:

Tidsfristen för utfärdande av visum till UAE efter att ha skickat alla dokument är liten - 3 arbetsdagar, men man måste ta hänsyn till att UAE har en helg fredag ​​och lördag, och i Ukraina och Ryssland - lördag och söndag.

Att få visum i UAE är mycket bekvämt i resebyrån, efter att ha lämnat dem med nödvändiga dokument i förväg, bara då betalar du för sina mellanhänder.