Inbyggd annonsering - hur är det att starta inbyggd annonsering på sociala nätverk?

När du behöver en högkvalitativ annonsering för en viss produkt används ofta inbyggd annonsering. Ofta används detta alternativ på Internet och leder till ökad försäljning. Vad är inbyggd annonsering och hur den skiljer sig från andra typer av produktreklam vi föreslår att veta.

Indiens reklam - vad är det?

Denna typ av reklam är svår att skilja från det vanligaste innehållet, eftersom det inte märks, irriterar inte och avvisas inte som andra reklamtexter. Här kan varje användare se användbar information för sig själv, ett viktigt råd och på den undermedvetna nivån vill man praktiskt använda den. Inhemsk reklam är en granskningsartikel, ett inlägg, ett icke-annonserat svar, enkäter som ger upphov till faktiska problem eller tester. Det här formatet för annonsering ska vara stilistisk lik den plats där den är belägen och ser samtidigt ut som ett av resursmaterialen.

Native reklam - typer

Sälj diskreta varor eller erbjuda någon form av service kan vara med hjälp av inhemsk reklam, som ofta används på Internet. Denna metod att främja varorna anses vara den mest acceptabla, eftersom den bidrar till att locka uppmärksamhet. Native eller som det kallas naturlig reklam är indelad i dessa typer:

  1. Reklamposter i sociala nätverk . Bland dem kan det vara de vanligaste textmeddelandena i Facebook, VK, klasskamrater. Det finns en tillräcklig bas för intressen, vilket kommer att spara tid för snabb beslutsfattande.
  2. Blocks "Mer om ämnet . " Om användaren har läst två eller fyra artiklar om ett ämne, vet annonsen redan att du fortfarande läser och erbjuder dig dem.
  3. Artikel . I sin form liknar den en redaktionell, varumärkessponserad artikel.

Sponsringsinnehåll

För att diskret annonsera en viss produkt kan ett företag beställa en artikel på den webbplats som publiken har förtroende för. Samtidigt skiljer sig ämnet i artikeln inte från den som publicerats av resursen, och de annonserade tjänsterna eller varorna kommer att nämnas tillfälligt. Alla fördelar med produkten kan formuleras i form av användbara råd, och motivationen för köp kommer att fungera som en beskrivning av framgångsrik användarupplevelse eller en jämförelse med andra liknande produkter.

Det ursprungliga formatet för reklam är utformningen av visst annonserat innehåll i form av en användbar artikel, antingen som en variant av en intressant video, användningen av gnistrande humor eller ett försök att förstå ett visst användbart ämne. Huvudsyftet med denna typ av reklam är att förbli intressant för publiken och om möjligt bli viral.

Rekommenderat innehåll

Att konfigurera ett block med rekommenderat innehåll är inte så svårt (låt oss titta på exemplet på youtube). För att göra detta klickar du på "marknadsföring av innehåll" och väljer ett av alternativen:

  1. Ny på kanalen - du kan rekommendera att visa den senaste nedladdade filmen.
  2. Vald video eller spellista - du kan ange ett objekt från listan eller via URL. Om du väljer det här alternativet kan du lägga till ett meddelande som visas bredvid den rekommenderade videoen eller spellistan.
  3. Optimera - systemet kan självständigt bestämma den mest acceptabla tiden för att visa det rekommenderade innehållet baserat på visningsdata. Om du ställer in starttid för displayen kommer den endast att användas när den optimala tiden inte kan fastställas.

Reklam på nyhetslinjen

Inhemsk reklam i sociala nätverk används ofta. Ofta kan små annonseringsposter ses i nyhetsraden. Ibland är sådana material en direktannonsering av någon produkt eller tjänst, och ibland är innehållet förtäckt, och det är svårt att förstå att produkten är annonserad i den. Sådana texter är informativa och intressanta för användare av sociala nätverk .

Inhemsk reklam - exempel

Exempel på denna typ av reklam är faktiskt ganska mycket. Framgångsrik kan beskrivas som ett exempel publicerat på Buzzfeed-reklam, samt sponsras av Acuvue - "11 mycket fina fakta om dina ögon som du inte visste om." Detta innehåll var relevant för varumärket. Det är värt att notera att alla fakta är fascinerande och värda vår uppmärksamhet. En intressant artikel från varumärket Acuvue är en modell för framgångsrik tillämpning av inhemsk reklam. Ofta finns det inbyggd annonsering i nätverk.

Hur startar du inbyggd annonsering?

Ofta är annonsörer intresserade av hur den bästa inhemska annonseringen skapas. Kör det är inte så svårt. För att göra detta måste du välja lämpligt tematiskt område och placera det nödvändiga innehållet. Samtidigt bör webbplatsen vara nära ämnet för den annonserade produkten. Rätt utvalt plattform är nyckeln till framgången för varje annons. Om du väljer en olämplig webbplats för att marknadsföra produkten kan du inte bara marknadsföra en viss annonserad produkt eller tjänster, utan också skada hela kampanjen.