Ost mascarpone hemma

Nuförtiden på hyllorna i butikerna hittar du många olika typer av ost, men det mest läckra och användbara är självklart hemma.

Förberedd hemma innehåller mascarponeost inte konserveringsmedel och färgämnen, så det kan enkelt ges även till barn. Mascarpone anses vara en av de mest delikata italienska ostarna. Det är traditionellt gjort i förorterna i Milano från buffelmjölk eller grädde av komjölk, och har en ny krämig smak och en tät krämig konsistens. Den färdiga osten innehåller mer än 50% fett, har en ovanlig piquant smak, den kan ätas, i ren form eller användas för att tillaga en mängd olika desserter och andra rätter.

Det är inte bara väldigt gott, men också användbart. Mascarpone-osten innehåller trots allt olika aminosyror som är nödvändiga för att hela organismen, vitaminerna A och alla B-vitaminer kan fungera, och naturligtvis kalcium.

Prova dig att laga läcker mascarponeost hemma, och dina kulinariska förmågor kommer att öka ibland.

Hur man gör mascarponeost?

ingredienser:

beredning

Hur man lagar mascarpone hemma? Så ta en ren, torr kastrull och häll grädden in i den. Vi lägger på en tallrik på en svag eld och värmer upp till ca 75 grader. Den här gången häller vi lite citronsyra i pialletten och spädar den lätt med kokt vatten tills det löser sig helt. Häll sedan försiktigt in i värmd grädde och koka allt i 10 minuter och ständigt störa viskningen. Ta nu en handduk i lakan, lägg den i två lager, lägg den i en kolv och häll försiktigt ut den krämiga massan. Ibland blandar vi den med en sked för att vassleen är bättre och snabbare separerad. Efter ungefär en timme ser du att massan har förvärvat konsistensen hos en mjuk deg. Därefter byter vi mascarponeosten tillagas hemma i en glaskopp, täcker den med en tallrik och tar bort den i kylskåpet.

Råd: Häll inte ut serumet, det producerar läckra pannkakor.

Du kan använda mascarpone på olika sätt: till exempel, istället för smör, sprida den på smörgåsar. Du kan laga en mängd olika desserter. Och om mascarpone är ordentligt slagen med socker och grädde får du en fantastisk tjock grädde för kaktsmörjning.

Mascarpone hemma - recept

ingredienser:

beredning

Hur man lagar mascarponeost? I förväg tar vi ut kräm från kylskåpet, så att de svalnar och blir vid ungefär rumstemperatur. Sedan häller vi dem i en kastrull, lägger den på förbrännaren, lägger till lite vitvinäger, blandar visp och håller i genomsnitt eld i ca 3 minuter. Så snart du ser att massan började kröna, ta av pannan från elden, helt kyla den och städa den i kylskåpet i 12 timmar, och helst för hela natten. Sedan tar vi sikten, lägger den i en skål, lägger gasbindet flera gånger i botten av sikten och häll försiktigt vår smörkräm in i den. Vi ger serumet, hur man dränerar. Från den mottagna mängden ingredienser borde du få cirka 500 g ost.

Ta sedan en bomullstyg eller en handduk, lägg till flera gånger och sätt den på undersidan av sikten. Vi lägger ostmassan i tyget, dra åt kanterna fast och sätt undertrycket på toppen. Vi lämnar i denna position i 8 timmar och då blir vi redo, delikat och mycket god mascarponeost.