Abort efter kejsarsnitt

Kvinnor som genomgick en kejsarsnittoperation rekommenderas att inte planera nästa graviditet tidigare än 2,5 år. Annars, om cesarean återhämtning ännu inte har slutat, kommer ärret i livmodern inte att ha tid att bilda och växa starkare, vilket hotar att brista livmodern, vilket kan leda till död hos moder och foster.

När rekommenderas det att ha abort efter en kejsarsnitt?

Varje kvinna efter födseln har en annan menstruationscykel. I en ung mamma som ammar sitt barn börjar menstruationen inte tidigare än 4 månader efter förlossningen (beror på utfodringsfrekvensen) och om en kvinna inte har laktation uppträder de första menstruationsperioderna 6-8 veckor efter operationen. Men glöm inte att frånvaro av menstruation - det här är ingen garanti för att en kvinna inte kan bli gravid. Problemet blir oplanerad graviditet efter kejsarsnitt , eftersom ärret ännu inte bildats och inte stärks och sedan ofta rekommenderar avbrottet av en sådan graviditet.

Hur kan jag få en abort efter en kejsarsnitt?

Kvinnor som genomgick kejsarsnittskirurgi erbjuds tre metoder för abort (liksom andra kvinnor):

  1. Medicinsk abort efter kejsarsnitt utförs under perioden upp till 49 dagar av graviditeten. Med en sådan abort ges en kvinna Mephipriston (en progesteronantagonist), och efter 48 timmar i en medicinsk institution borde hon dricka Mirolut (ett läkemedel från en grupp prostaglandiner som bidrar till att minska livmodern). Inom 8 timmar är en kvinna under överinseende av en läkare, det är nödvändigt att kontrollera förekomsten av embryot i sekreten och beskaffenheten av urladdningen. Konsekvenserna av medicinsk abort efter kejsarsnitt är långvarig blödning på grund av långsam sammandragning av livmodern på grund av närvaron av nonfunctional ärrvävnad i den.
  2. Kirurgisk abort med kejsarsnitt görs under en period av 6 till 12 veckor. Svårigheter under en sådan abort kan vara svår öppning av livmoderhalsen (som i andra ganska inte föder kvinnor). Efter det är rehabilitering (med antibiotika, svampdödande medel) obligatoriskt, annars är utvecklingen av endometrit möjligt.
  3. Miniabortion efter kejsarsnitt eller vakuumsugning utförs under perioden upp till 6 veckor och inte tidigare än sex månader efter operationen. Denna metod är mer sparsam och mindre traumatisk än konventionell skrapning.

Som du kan se har alla metoder för abort efter kejsarsnitt deras kontraindikationer och möjliga komplikationer, så du behöver inte glömma metoderna för preventivmedel.