Infertilitet hos män

Omkring 8% av par som försöker få barn möter några problem. Som regel finns inga speciella symtom på infertilitet, och vanligtvis med makarnas sexliv är allt i ordning. Men om graviditeten inte förekommer länge (upp till 12 månader) är det bättre för makarna att söka medicinsk hjälp. I oförmågan att lämna bakom eftertiden kan det vara lika "skyldig" för både kvinnan och mannen.

Infertilitet kan vara antingen primär eller sekundär. Om sekundär infertilitet hos män och kvinnor kan man säga om paret redan hade ett framgångsrikt fall av befruktning, oavsett resultatet av graviditeten. I frånvaro av sådan erfarenhet anses infertilitet primärt.

I den här artikeln kommer vi att överväga sådana problem som tecken på infertilitet hos män och dess typer, ta reda på hur man testar en man för infertilitet och också ta reda på om problemet är löst i princip.

Orsaker till manlig infertilitet

Infertilitet hos män är oförmågan att befrukta en kvinnlig bakteriecell (ägg). Anledningen till detta kan vara enligt följande:

Analyser för infertilitet hos män

För att ta reda på vilka av dessa skäl som hindrar en ung man från att bli far, är det nödvändigt att skicka test för infertilitet, vilket hos män kan vara enligt följande:

Behandling av infertilitet hos män

Många är intresserade av frågan huruvida infertilitet behandlas hos män. En bra, kvalificerad läkare kommer aldrig ge upp sin patient, oavsett hur svårt hans fall är.

Beroende på resultaten av ovanstående test och diagnosen kommer läkaren att välja taktiken för infertilitetsbehandling. Infertilitet kan antingen behandlas (syftet med detta är att göra en man fruktbar, det vill säga att bli gravid) eller övervinna (som ett resultat kommer paret att ha ett barn, men mannen kommer inte att kunna ha barn utan läkarnas hjälp).

Om orsaken till infertilitet hos en man ligger i någon smittsam sjukdom, så är allting enkelt: du måste bota honom. Tack vare moderna effektiva droger är det enkelt och smärtfritt. Hur man behandlar infertilitet hos män med problem i reproduktionsorganens anatomi, kommer kirurgen att berätta. Operativ intervention i de flesta fall löser detta problem effektivt. Mer konservativ behandling är hormonbehandling, som utförs vid funktionsstörningar med det endokrina systemet.

Om du misstänker infertilitet från din partner ska du omedelbart gå igenom undersökningen och börja behandlingen, för med åldern minskar människans fertilitet och chanserna för framgångsrik uppfattning blir mindre.