Sclerokistoz äggstockar

Polycystiskt äggstockssyndrom eller äggstocksclerocystos kallas hormonell endokrinsjukdom, när dessa organ förstoras på grund av många små bubblor med vätska. Orsakerna till sklerocystos hos äggstockarna är androgener - manliga hormoner som bildas i överskott. Kort sagt är en cyste bildad på platsen för det orörda ägget, som ständigt växer.

Orsaker och symtom

Kvinnor med sklerokinos förvärvar ofta vissa karaktärsdrag: på kroppen börjar de snabbare och i alltför stort hår växer, finnar uppträder, bald patch på näsan, fettavlagringar i midjan.

Läkare var fortfarande inte överens om orsakerna till utseende av sklerokinos. Det finns en version om hormoninsulinets påverkan, som reglerar nivån av socker i blodet. Forskare tror att genom att producera androgener försöker kroppen motstå ökningen av sockernivåerna.

Denna sjukdom har inga åldersgränser. Det påverkar också tjejer som ännu inte har börjat menstruation och äldre kvinnor. Förutom de maskulära egenskaperna är symptomen på sclerocystos hos äggstockarna cykelstörningar. Blödning kan vara extremt smärtsam. Den farligaste konsekvensen av sklerocystos är emellertid infertilitet. Sjukdomen åtföljs ofta av hudinfektioner, candidiasis, fullhet och ökad urinering.

Diagnos och behandling

Specialister kommer inte att kunna berätta för en kvinna hur man behandlar sklerostyros tills en ultraljudsundersökning utförs. Det kommer också vara nödvändigt att undersöka blodprover.

Sclerokistoz - en obotlig sjukdom, men symptomen kan elimineras med medicinska hormonella droger. ofta kvinnor måste ofta tillgripa hårborttagningsprocedurer. Tänk inte att sclerocystos av äggstockarna och graviditeten är oförenliga begrepp. Med hjälp av droger som stimulerar tillväxten i äggstockarnas äggstockar, liksom injektioner av hormoner, som liknar dem som produceras i den kvinnliga kroppen naturligt, kan behandling av äggstocksclerokistoza resultera i en efterlängtad graviditet.

Kardinal åtgärd - kirurgisk behandling. Med hjälp av en laserkniv cauterize läkare den drabbade äggstocken på flera ställen. Denna procedur kallas laparoskopi. I de flesta fall kan ägglossningen stimuleras, vilket kraftigt ökar chanserna för uppfattningen. Men ibland blir ärr på äggstockarna ett oöverstigligt hinder för barnets födelse.