Vilka blommor ska planteras i landet?

För de flesta är att ge ett tillfälle att gömma sig från stadens väsen och återställa styrka i naturens barmhärtighet. För att effekten ska vara maximal är det naturligtvis nödvändigt att göra dacha tilltalande för ögat. Att göra blommor är ett av de bästa sätten att nå ett mål. Vilka blommor att plantera i landet och vilka kriterier för att välja dem, kommer vi att överväga vidare i artikeln.

Hur man väljer blommor för stugan?

Många nybörjare och erfarna sommarboende är inte bara intresserade av resultatet, utan också på att odla blommor i landet. Det här är trots allt en riktigt fascinerande aktivitet. Först måste du korrekt välja växtsorter, känna sig som en landskapsdesigner. Det verkar som att det är komplicerat? Men det finns många subtiliteter:

 1. Vi odlar blommor i stugan, inte bara köper några frön, utan samlar dem mentalt i en komposition som är intressant i färg och konsistens.
 2. Var uppmärksam på blomningstiden för varje sort, så från början av säsongen till hösten var platsen färgstark. Om du inte lägger vikt vid denna egenskap är det stor risk att få en upplopp av färger i juni och tråkiga sängar i augusti.
 3. Vi väljer de sorter och arter som präglas av anspråkslöshet. Motståndskraft mot sjukdomar, skadedjur, torkmotstånd, inte alltför höga krav på tillväxtförhållanden - det här är de ögonblick som gör blommor för att ge ideal.
 4. Vi bestämmer hur du ska dekorera stugan med blommor, baserat på klassificeringen av växter - de är indelade i ettåriga och stauder .

Stauder för plantering i landet

Fleråriga växter har obestridliga fördelar - planteras en gång, de är nöjda med blommansäsongen under många årstider. De mest populära är liljor, clematis, peonies, gladiolus, rosor.

 1. Liljor. Mycket vackra blommor för dacha med en uttalad smak. Det finns många sorter av liljor, var och en är olika i färg, höjd och blomningstid, så för varje sida finns det en.
 2. Clematis. Dessa lianor kan dekorera något föremål i landet, oavsett om det är ett lusthus, ett sommarkök eller en veranda. Clematis blommar rikligt från början av sommaren till mitten av hösten.
 3. Pioner. Lush pony blommor pryda stammarna för en hel och en halv månad. Dessa är väldigt starka växter som kan leva på plats i årtionden.
 4. Gladiolus. Blossomgladioli är inte lång, men det ger inte besökarna anledning till att uppmärksamma sina högfärgade pilar. Under andra hälften av sommaren utvecklas de i full ära.
 5. Roses. Att plantera dessa blommor i landet gäller inte för lätt, och vård av rosor kan inte kallas sorglös. De kräver beskärning, gallring, regelbunden vattning, borttagning av frukter och kronblad, men sommarboende är redo att göra ansträngningar till drottningen av blommor som uppträdde på sommaren i all storhet.

Årgångar för förortsområdet

Vilka blommor som planteras i årets land beror främst på de perenner som redan finns på platsen. De mest populära är zinnias, asters, alissums, petunias och eshsoltsia.

 1. Zinnia. Dessa blommor av alla existerande i naturen nyanser med undantag för blå är attraktiva eftersom de blommar fram till frosten. Zinnias är absolut opretentiösa och har förmåga att locka insekter till platserna.
 2. Asters. Du kan ringa asters blommor som kan förlänga sommaren i landet, eftersom de blommar på hösten, när de flesta växter redan har blommat. Fluffy huvuden på långa stammar skapa en festlig stämning.
 3. Alyssum. Kompakta buskar alissums planteras oftast längs konturet av blomsterbädden. Dessa blommor är inte bara dekorativa, de tjänar som skyddare av blomsterbädden från ogräs.
 4. Petunias. Dessa dachablommor är lite mer nyckfulla än de som beskrivs ovan. De växer relativt långsamt, odlas i plantor, och några av petunierna gillar inte regn, men deras yttre attraktionskraft lönar sig för alla ansträngningar.
 5. Eschscholzia. Lågorange blommor escholtsii hela sommaren liknar små ljus, de blommar kontinuerligt och dekorerar originalet även de mest lata sommarboende.