Nötkött med ananas

Kombinationen av kött och frukt är en utmärkt idé för att förbereda olika utsökta och intressanta rätter för en festlig meny, för en romantisk middag eller en lätt lunch. Till exempel kan du laga en sallad med nötkött bakat i ugnen med ananas och ost.

Sallad med nötkött och ananas

ingredienser:

beredning

Köttet förbakas i folie i ugnen (du kan koka). Färdigt kallt kött skuren i små bitar eller korta band.

Vi delar ananas , tar bort kärnan och skär den i bitar (godtyckligt) eller använd konserverad ananas, så dränerar vi vätskan från burken (den kan användas i cocktailberedning). Ost finhackad med en kniv eller gnidas på en stor rivare. Söta paprika skärs i korta rånar och lök - halvringar eller kvartringar, oliver - cirklar. Vitlök och nästan alla gröna krossas med en kniv. Vi lägger alla ingredienser i en salladsskål. Blanda olivolja med citronsaft och / eller ättika och krydda med varm röd peppar. Häll denna dressing sallad och mixa. Vi dekorerar med gröna och serverar till bordet. Du kan omedelbart servera i en portion.

I denna maträtt, peppar, ananas, lök och vitlök utsattes inte värmebehandling, så vi får maximal nytta, eftersom C-vitamin och andra användbara ämnen som ingår i ingredienser av vegetabiliskt ursprung kommer att bevaras. Dessutom kommer salladen vara snygg crunchy. Servera denna sallad bäst med ljusa vita eller rosa viner.

För all underbarhet av detta recept passar det, tyvärr inte för alla av olika skäl. I detta fall kan du laga stewed beef med ananas (mer kosttillskott).

Braised biff med ananas

Ingredienserna är desamma, vinäger och citronsaft är uteslutna.

beredning

Passer i en kastrull eller kittel på olja finhackad lök. Lägg till det hackade köttet och grytan genom att stänga locket på låg värme, omrör och tillsätt vatten om det behövs. När köttet är nästan klart, lägg till hackade paprikor och ananas (om du kan lägga till i slutet), gryta i ytterligare 8-12 minuter. Lägg nu till resten av ingredienserna.