National Museum of Angkor


Nyfiken turister som har valt att koppla av den underbara staden Siem Reap, behöver bara besöka Angkor National Museum. Detta är ett av de nya moderna museerna i Kambodja , där du kommer att upptäcka Khmer-rikets mest intressanta historia. Nationalmuseet i Angkor täcker ett område på mer än 20 tusen kvadratmeter. m., Här hittar du 8 gallerier av arkeologiska artefakter. Du kommer utan tvekan att transporteras bort av guideens historia, som kommer att berätta de minsta detaljerna om utställningarna.

Från historien

Angkor National Museum öppnades 2007. Trots sitt namn är det ett privat företag, men utställningarna i museet tillhör det tidigare nationalmuseet i staden. De flesta utställningsattraktionerna uppträdde i museet tack vare franska institutet för Fjärran Östern. För tillfället tillhör museet det berömda Bangkok-företaget Thai Vilailuck International Holdings.

Utställning och utställningar

Nationalmuseet i Angkor erbjuder den bästa moderna tekniken som gör din utflykt bekvämare. Tio sökljus, taktila skärmar med visuell sändning visar hela tiden filmer om empireets historia. För att förhindra värme från att irritera dig, installerades luftkonditioneringsapparater på museets territorium, så utflykter kan vara i timmar.

Byggnaden lockar mycket uppmärksamhet. Det är byggt i traditionell khmer stil och "skyddad" av flera tiered torn. Huvudporten till byggnaden är också ett exempel på Khmer-stilen. Nationalmuseet i Angkor är uppdelat i åtta breda zoner, vilka varje representeras av en separat epok av imperiet. Övergången mellan dem är nästan osynlig på grund av de välvda strukturerna. På museets territorium finns mysiga, snygga trädgårdar med små fontäner, där du kan koppla av.

Din rundtur i museet börjar med en liten film om Khmer-riket, varefter guiderna kommer att kunna fortsätta och fylla din idé om historien i denna tid. Du kommer att tas till sådana halls av museet:

  1. Ett galleri av tusentals Buddhas . Ett stort antal Buddha statyer väntar dig i den här salen. Här finns utställningar som är gjorda av trä, ben, guld och andra material. Guider kommer att berätta om hur buddhismen påverkat de första khmerinvånarna.
  2. Utställning av khmer civilisation (A-Galleri). Här kan du bekanta dig med skulpturerna och föremålen i vardagen före pre-Angkor-tiden. Varje utställning ligger på en nisch med en liten skärm som visar en video om detta landmärke, och i slutet av besöket visas en liten film om vardagens vardag och grunden för hinduismen.
  3. Utställning av religioner (In-Gallery). Här kommer du att få höra de mest intressanta legenderna av buddhismen och hinduismen, som så påverkat befolkningens traditioner och riter. Du kan bekanta dig med kultursammanhangen (manuskript och dokument) av khmertiden i denna hall.
  4. Utställning "Khmer Emperors" (S-Gallery). Huvudutställningarna i denna utställning var de personliga tillhörigheterna från den första kungen i imperiet, Jayavarmane II. Det finns också utställningar av hans efterkommande: Kejsare Chelny (802 - 850), Yashovarman Först, Suevarmman II (1116 - 1145), King Jayavarmane Seventh (1181-1201).
  5. Utställning "Angkor Wat" (D-Galleri). Här får du veta om olika byggtekniker i Angkor Wat, dess första kulturella attraktioner som länge har rivits och, naturligtvis, byggandet av det första magnifika palatset.
  6. Utställning "Angkor-Tom" (E-Galleri). I det här rummet lär du dig alla minsta detaljer om byggandet av den tidigare huvudstaden i Angkor-Tom. Du kommer att visas hur arkitekturen i staden har förändrats över tiden, samt intressanta tekniska enheter.
  7. Utställningen "Historia i sten" (F-Galleri). I detta rum finns massiva stenar av antikens kultur som lagrar viktiga register och skisser av khmerfolket. Nära stenarna kan du läsa det moderna transkriptet på tre språk.
  8. Utställning av antika kostymer (G-Galleri). Som du gissat, kommer du att bekanta dig med den traditionella antika kulturen av khmerkulturen. Det finns också värdefulla tillbehör till eran, kejsarnas bästa smycken. Skärmen som ligger i mitten av hallen visar dig en liten film om frisyren och stilen på kläderna vid den tiden.

Till noten

Nationalmuseet i Angkor arbetar varje dag från 8.00 till 18.00. Från 1 oktober till 30 april kan du besöka museet fram till 19.30.

För ingången till museet måste du betala 12 dollar - det här är det högsta biljettpriset i hela staten, men det motiverar sig själv. Barn som är under 1,2 meter är entré gratis. Om du vill fotograferas i ett museum betalar du för det 3 dollar, men kom ihåg att inte varje hall är tillåten.

Med kollektivtrafik till Angkor National Museum kan du ta buss 600, 661. Om du väljer att köra till sevärdheterna med bil, välj sedan ett direkt ruttnummer 63.