Preah Vihear


Preahviheas tempel i Kambodja är en av många reliker till Kungariket Kambodja . Under lång tid var templets struktur föremål för kontroverser mellan Kambodja och Thailand på grund av dess geografiska läge. Tvisten löses 2008, när templet utvidgades av UNESCO-listan och började ha två separata ingångar från varje omtvistat staters territorium.

Preahvihea slår med många helgedomar och tempel tillägnad guden Shiva och hans gärningar. Templet är förlorat i djungeln, vilket gynnat honom och hans artefakter, eftersom de var länge långt ifrån mänskliga ögon. Templet Preahvihea är en av de lokala attraktionerna också för att den erbjuder magnifik utsikt över smaragddalen i den norra delen av kungariket.

Få historiska fakta

Tempelbyggnader i Preahvihea uppträdde under 1800-talet. Samtidigt var platsen där helgedomen låg, pilgrimsfärd i VI-talet. Den höjd som Preahvihea placerat på sig symboliserar den heliga Mount Meru, och de byggnader som började visas senare stärkte bara denna gudomliga förbindelse. Synen av Preah Vihear var färdigställd, fylld och renoverad i flera århundraden och blev därmed en av de stora och betydande strukturerna i Khmer-imperiet.

Vad är värt att se?

Preahviheas komplex upptar fyra nivåer i förhållande till högsta punkten av kullen. Resan börjar på centrala ingången, som ligger på norra sidan. Trappan, med en imponerande längd på 78 meter och inte mindre än 8 meter bred, tar dig till början - nord-syd-riktningen. Trappan består av 55 steg uppdelade i plattformar, som var och en är dekorerad med stenskulptur och ceremoniella gallerier, som en symbol för dyrkan av troende i Shiva gudomarnas bo.

Tyvärr har de tiered tornen som en gång dekorerade paviljongen - gopuras - inte bevarats. Men det fanns stenskulpturer av lejon, som enligt legenden vargar guds bostad. Nagarajs centrala gård, asfalterad med sten, träffar oöverträffade dimensioner. Dess yta är 224 kvadratmeter. Den centrala innergården öppnar vägen till en annan trappa smyckad med naga - sju-lediga ormar av solida stenar. Under antiken blev templets komplex av Preahvihea i Kambodja under konungens pilgrimsfärd hans palats. Idag finns det nästan inget kvar av huvudtemplet, men föremålen som finns och deras läge lämnar ingen tvekan: en gång var det majestätiskt.

Användbar information för turister

Tempelkomplexet Preahvihea ligger 625 km från huvudstaden i Phnom Penhs riket och 100 km från Siem Reap i norra delen. Du kan nå sevärdheterna med kollektivtrafik : buss, transfer eller taxi. Temple Preahvihea möter besökare varje dag från 8:00 till 16:00 timmar. Ingången är gratis, men ministrarna kommer vara nöjda med donationerna.