National Archaeological Museum


La Paz är favoritstad Bolivia bland turister. Här kan du lära dig mycket intressant information om historia och kultur i detta tillstånd, vilket gör staden till en obestridd ledare bland andra megacities. Den har en utmärkt turistinfrastruktur, och lokalbefolkningen är mycket vänlig mot främlingar. Den kulturella delen av La Paz, särskilt i den historiska aspekten, är en riktig skatt för turister. I staden finns ett stort antal museer, utställningar som är redo att dela sina hemligheter och gåtor med besökare. Och en av dem är Boliviens arkeologiska museum.

Mer om museet

Bolivia, som den nya världens land, har en oerhört färgstark historia. Hennes sidor fascinerar oss med gåtor av de antikviteterna från den förkolumbiska epoken. Ett stort antal antika antikviteter tillåter så noggrant som möjligt att återskapa tanken på antika föreställningar och traditioner . Boliviens arkeologiska museum är den plats där vi kan röra oss om tidigare ekon och bilda vår egen uppfattning om indianernas kultur.

Museets historia började 1846 i byggandet av den lokala teatern, där den första samlingen av utställningar presenterades för hela världen. En viktig roll i organisationens öde spelades av ärkebiskop Jose Manuel Indaburo, som trots hans rang var djupt involverad i arkeologi. Många ansträngningar var värda att fortsätta museet, men som ett resultat, den 31 januari 1960 öppnade det nationella arkeologiska museet dörrarna till sina egna lokaler före besökarna. Samlingen som presenteras den dagen hålls här och idag, bara några uppdaterade och uppdaterade.

I sin struktur är National Archaeological Museum en del av Bolivias nationella institut för arkeologi. I sina valv är de äkta skatterna i antika civilisationer säkert dolda. Mer än 50 tusen antika artefakter hittade sitt skydd på museets hyllor. Några av dem hittades vid utgrävningar, några köptes med museets pengar, och det finns några utställningar som kom till denna samling som en present från privata samlingar.

Utställningar av museet

Vad är imponerande om det arkeologiska museet i Bolivia? För det mesta - ritualobjekt. Här kan du lära känna Tiwanaku, Mollo, Chiripovs indianer och liv, samt lära sig mycket om Incas civilisation och traditionerna för folken i östra Bolivia. Olika skulpturer, målningar, kläder, hushållsartiklar samt exempel på musik och dans avslöjar den subtila processen att samla indianer och européer på deras kulturnivå. Dessutom är bland utställningarna av museet många intressanta snidade figurer, keramik, smycken av brons och ädelstenar. Här kan du se prover av armarna från folket i den prekolumbiska epoken och rituella kläder, och stora skulpturer med indianernas gudar möter turisten även vid ingången till museet.

Det finns organiserade turer , såväl som enskilda. Guiden kan berätta om varje grupp av utställningar på två språk - engelska och spanska. Museets utställning är ständigt uppdaterad, så även om du redan har besökt detta ställe, kan du fortfarande upptäcka något nytt efter ett tag. Och för dem som vill studera i detalj Boliviens folk, kommer detta museum att bli ett verkligt lagerhus med ovärderlig information.

Hur kommer man till museet?

Bolivias arkeologiska museum ligger två kvarter sydost om El Prado. Det enklaste sättet att komma hit är med buss till VillaSalome PUC eller Plaza Camacho. I båda fallen måste ett block gå.