El Valle


I provinsen Kokle, som ligger 120 km från huvudstaden i Panama , finns en sovande stratovolcano El Valle. Detta är den enda vulkanen i världen, vars krater är för närvarande bebodd.

Aktiviteter i vulkanen El Valle

Höjden av El Valle stratum är 1185 m, och den centrala kalderans diameter når 6 km. Bildandet av denna kaldera var resultatet av fallet av toppen av Mount Paquita, som inträffade för 56 tusen år sedan.

El Valle vulkan har tre toppar:

Stratovolcano El Valle är den östra delen av den centralamerikanska vulkanbågen. Det bildades som en följd av Nazca-plattans rörelse, belägen i Centralamerika.

Enligt forskare inträffade den sista vulkanen El Valle vulkanen omkring 13 tusen år sedan. Då mötte den heta lavan med det kalla vattnet i sjön, som ligger längst ner på pannan. Förra gången registrerades en liten vulkanaktivitet 1987. I Panama finns ett program för geometrisk undersökning som syftar till att undersöka och utvärdera energipotentialen i El Valle vulkanen.

Sevärdheter i El Valle vulkanen

Vulkanen ligger i en pittoresk dal som drunknar i frodig vegetation. Tack vare det milda tropiska klimatet står gott väder alltid här. Det är därför som turisterna i sin verksamhet planerar ett besök på vulkanen och en närliggande by som heter El Valle de Anton . Här är de privata bostäderna av panamanska kändisar, politiker och affärsmän som kommer till El Valle för helgen.

Vid foten av vulkanen El Valle och i närliggande dalen finns det många attraktioner som lockar utländska turister och boende i närliggande provinser. När du vilar här, missa inte möjligheten att besöka följande platser:

Hur kommer man till El Valle Volcano?

Du kan komma till El Valle med minibuss från Albrook terminal , som bildas i huvudstaden Panama . Sändningen sker varje 30 minuter, från kl. 07.00. Ruten tar 2,5 timmar, och de sista 40 minuterna hamnar på vägen längs serpentinen. Biljetten kostar $ 4,25. För att köpa den ska du kontakta kassören El Valle de Anton.