När försvinna navelsträngen från nyfödda?

Som det är känt, är de två organismerna under hela perioden av krummarnas vistelse i moderns mage anslutna med en unik tråd - navelsträngen. Det är genom henne att det ofödda barnet får de näringsämnen han behöver, och framför allt syre.

Efter födseln pulserar navelsträngen fortfarande. För det första lägger de medicinska arbetarna en speciell klämma på den, och efter en kort tidsperiod sänker de försiktigt av det. I födda barn föreslås det ofta att en ny far görs för att delta i sin sons eller döds födelse.

Oftast, om barnet föddes i tid, och under födelseprocessen fanns inga komplikationer, mamman och barnet släpptes hem med en liten återstod av navelsträngen. Denna bit måste falla bort spontant, det kan inte hjälpes alls. I den här artikeln kommer vi att berätta när navelsträngen släpps från ett nyfött barn och vad man ska göra efter det händer.

När ska navelsträngen försvinna från ett nyfött barn?

Oftast förekommer det ungefär 10 dagar efter barnets födelse. Under tiden kan det i vissa fall hända lite tidigare, eller omvänd senare. Upptagbart är intervallet från 4 till 14 dagar efter att krummen har blivit ljus.

Försök inte att accelerera tillvägagångssättet för detta ögonblick, för det här är en ganska naturlig process, och den måste flöda spontant.

Det enda du kan göra är att ge fri tillgång till barnets navel luft. Tack vare luftbadet kommer resten av navelsträngen att torka lite snabbare och därmed försvinna lite tidigare.

På platsen för navelbarnsresan har barnet en liten öppen marknad, bakom vilken det är mycket viktigt att ta hand om korrekt.

Vad ska man göra när navelsträngen faller av?

Om hur man ordentligt bryr sig om navel såret, kommer du nödvändigtvis att berätta för besökande sjuksköterska. Hon kan du också ställa alla frågor av intresse och rådfråga om du är orolig för tillståndet för babyens navel.

För att försäkra dig om att såret är ordentligt vårdat, försök att följa följande rekommendationer:

Med ordentlig vård läker navelsträngen mycket snabbt och kan inte skapa några komplikationer för en liten organism.