Övningar på bollen för spädbarn

Visst vet alla att övningarna på bollen för spädbarn moderna barnläkare och föräldrar kallar gymnastik på fitbole. Gymnastik för spädbarn på bollen blir populär, eftersom det tillåter att stärka alla grupper av muskler i barnet, träna sin vestibulära apparat, för att ladda honom med positiva känslor.

Vibrationer, i kombination med wiggle, har en positiv stimulerande effekt på arbetet hos alla barnets interna organ. Fibball spelar en särskild roll i de tider då barnet har en mage eller tänder, för att bara några minuter med träning gör det möjligt att lindra smärtan, distrahera krummen från sitt problem.

Bollen för spädbarn är lämplig för klasser med en crumb absolut allt - både mamma och mormor. För att lära dig att träna en bebis på den behöver du ingen särskild träning, förutom den primära instruktionen från en barnläkare eller minst en barnläkare.

När du väljer fitball, tänk på att välja rätt storlek för dig. För spädbarn är den optimala diametern 75 centimeter, och den möjliga belastningen är från 200 till 300 kilo, vilket säkerställer stabiliteten.

Bollövningar för spädbarn

Gymnastikboll för spädbarn kan användas för följande övningar:

  1. Svänga på magen i riktning framåt-bakåt, vänster-höger och i en cirkel. Barnet kan hållas av handtagen, vid benen eller vid rumpan.
  2. Vinklar på ryggstödet i olika riktningar. Vi håller barnet för torso, röv eller lår.
  3. Fjäderrörelser i det bakre läget på magen eller på ryggen på grund av det mjuka och korta trycket på bakstyckets rygg och rumpa.
  4. Vinklar med en stor amplitud med lyftning av barnets armar eller ben och samtidig skakning, vibration.
  5. Vinkla i det benägna läget med hängande i det nedre läget. Vi håller barnet fast vid benen.
  6. Lyft crumbens ben som ligger på magen och håller bollen.
  7. Lyft handtaget från läget på ryggen i sittplatsen med en kort balans på bollen.

Övningar på bollen med barnet kan med framgång och säkert utföras redan från den andra veckan efter födseln. De första sessionerna borde bara ta ett par minuter, så att barnet har en positiv inställning till sådan träning. Det är nödvändigt att observera barnets reaktion hela tiden och avbryta ockupationen vid de första tecknen på missnöje. Innan gymnastik kan du göra en kort avslappnande massage .