Bordovy färg i inredningen - viktiga tips för läskig rumsdesign

En härlig kombination av rött och brunt gav oss en burgunderfärg - i inredningen är det en symbol för välstånd, lyx och imponerande. Kombinera endast de bästa egenskaperna hos grundfärgerna, det har mycket bättre inflytande på rummets energi och dess färguppfattning, tack vare vilka designers älskar det så mycket.

Inredning i burgunderfärger

Dagen då inredningen i överväldigande flertalet fall var dekorerade utan att använda ljusa, saftiga och icke-standardiserade färger har försvunnit. Idag kan du möta de mest oväntade designalternativen, bland annat burgunderna i det inre av rummet ser ovanligt ut, men mycket vackert. Dekorationen i denna färg används inte bara i dekorationsmaterial, men också i möbler.

Bordo interiör i vardagsrummet

Mycket intressant ser rödbrun färg i vardagsrummet. Dessutom vill de som vill betona sin individualitet använda en sådan färglösning i ett rum där det är vanligt att ta emot gäster och vardagsrummet för dessa ändamål passar så bra som möjligt. Förtrollande kombinationer av vinröd med andra färger hjälper till att placera betoning och ge rummet en individualitet, men inte på bekostnad av komfort.

 1. Bourgogne med brunt. Detta är ett mycket bra designalternativ, där det inte finns något behov av att köpa dyra möbler. Denna kombination skapar effekten av enkelhet och smak.
 2. Bourgogne med beige. Denna kombination kommer att mildra burgunderfärgen i inredningen, vilket ger vardagsrummet en känsla av värme, hemkomfort och komfort.
 3. Bourgogne med grönt. Den här intressanta kombinationen kommer att gilla dem som älskar kontrast i allt. Det grågröna hotellet har dock en minus - den här kombinationen kan snabbt bli uttråkad.
 4. Bordeaux med rosa. På detta sätt kommer vardagsrummet att förvärva energi av glädje och optimism. Om du lägger till lite guld på dessa blommor, kan du skapa ett oförglömligt interiör med sin zest.

Kök i burgunderfärger

I köket spenderar vi mycket tid, så designen av detta rum borde inte tröttna och förtrycka. Funktion av köket beror inte bara på tillgången på prylar och möbler. Färglösningar för köksdesign spelar också en viktig roll. Bordeaux i inredningen har sina egna specifika egenskaper, vilket inte är onödigt att ta reda på.

 1. Bourgognefärgen i inredningen är dyr och uttrycksfull, så den väljs ofta av starka personligheter, som älskar kraft och styrka.
 2. Ur en praktisk synvinkel är denna färg inte signifikant, vilket inte har någon liten betydelse för ett sådant rum.
 3. Bordeaux är en elegant och festlig färg, så användningen i köket är alltid fördelaktig.
 4. Ur synvinkel av färgets inverkan på psyken är Bordeaux ett bra val, för den här färgen ger lugn och ro.
 5. Från bristerna i denna färg i kökets inre kan man bara kalla sin förmåga att visuellt minska utrymmet.

Bordeaux sovrum

Vi nämnde redan betydelsen av burgunder i inredningen, så när vi tänker på designen av sovrummet kommer vi att beröra dess funktioner. Låt oss först titta på nyanser som kan ingå i burgunderna:

Sovrum i burgunderfärger med ovanstående tints kommer att se ut som en tredimensionell. Effekten blir helt enkelt fantastisk, om du väljer en bordeaux som basfärg, använd den i dekoration av väggar, tak och golv och nyanser i resten av interiören. Glöm inte belysningen: Om det inte räcker, är det bättre att kombinera vin med ljus nyanser.

Lyssnar på råd från modedesigner, kan du vara uppmärksam på de översta färgkombinationerna som passar bäst för sovrumsdesign.

 1. Med gult I denna färgkombination blir sovrummet ett riktigt mysigt boet, perfekt för en full vila. Dessa två färger ger sovrummet en komfort, mysighet och hemkropp.
 2. Med rosa. För en sådan kombination är det nödvändigt att närma sig med kunskap om frågan, annars kan man utan dröjsmål förstöra allt. För att undvika detta rekommenderar designers att lägga in detaljer med mjuka tyger och glansiga ytor.
 3. Med grön. Dessa färger ser harmoniskt ut i tandem. Bordeaux färg i inredningen i kombination med grön rekommenderas att kombinera i ett förhållande mellan 70% och 30% och välja nyanser med den bästa kombinationen. Till exempel, en saftig burgundy kommer helst att se ut med en grön rubin.

Bordeaux entré

Ovanlig och elegant lösning - en ingång i burgunderfärger. Med tanke på att det i sådana rum inte finns några källor av naturligt ljus, kommer det att vara lämpligt att komplettera det med små strålkastare eller utspädda saftiga och mörka burgunderljustillbehör. Bordeaux kommer att vara mer lönsamt att titta på utformningen av väggar, golv och tak, och möblerna kommer helst att se ut i ljusa färger (kräm, ljus nyanser av trä, vit, beige). Ett intressant faktum är att om du har lätta möbler i korridoren över bourgognefinishmaterial, kommer detta rum fortfarande att uppfattas i burgunderfärg.

Bordeaux färg i det inre av balkongen

Om vi ​​betraktar Burgund i det inre av små rum, är det här inte det mest framgångsrika alternativet för att välja den grundläggande basfärgen, eftersom Bordeaux visuellt "stjäl" utrymme. För att undvika detta rekommenderar designers att göra efterbehandlingsarbeten med ljus nyanser, och välj interiördetaljer, möbler och tillbehör i burgunderfärger, men välj inte stora och inte skrymmande alternativ. Med detta beslut kommer effekten att vändas - balkongen kommer att se bra ut visuellt.

Vilka färger blandar burgunder i interiören?

En viktig fråga - vilka färger är lämpliga för burgunder i inredningen, kräver detaljerad övervägning. Några varianter av kombinationen vi redan har ansett, men det finns fortfarande många organiska färg tandems, där Bordeaux leder.

 1. Bordeaux + guld och silver. Denna kombination kommer att ge en känsla av lyx och en högtidelig atmosfär.
 2. Bourgogne + svart. Detta är ett djärvt beslut, vilket kräver noggrant genomtänkta detaljer. Denna kombination är inte önskvärd för sovrums- och vardagsrumsdekoration.
 3. Bordeaux + vit. Denna kombination ser lika bra ut, oavsett om de burgunderfärgerna kommer att vara dekoration eller möbler.
 4. Bordeaux + ljusgrå. Denna kombination är mjuk och diskret, så det ser bra ut i vilket rum som helst.

Bordeaux inredning detaljer

Att skapa framgångsrika färgkombinationer i inredningen, med hänsyn till diskrethet och ljushet, välj ljusare kontrasttoner. Till exempel, ljusgrön, beige, grå och rosa - med burgunder i inredningen ser alltid mycket lönsamt ut. Detta är värt att komma ihåg om designen utformade burgundiska möbler eller dekorationsmaterial i denna färg. Det är viktigt att kombinera färger på ett korrekt sätt, placera accenter på ett fördelaktigt sätt eller avgränsa rummet i rummet.

Bordig tapet i inredningen

Att fatta beslut om att använda Claret tapeter i inredningen i vardagsrummet eller i ett annat rum, bör du fokusera på rumbelysningen, dess dimensioner och designdetaljer.

 1. Använd burgundy som huvud, välj ett rymligt rum med bra belysning, och använd aldrig i ett tätt utrymme.
 2. Denna färg är mycket krävande för proportionerna, så huvudregeln när du använder den är inte att överdriva den. Kanske är det bättre att dekorera endast en vägg i denna färg.
 3. Bourgognefärgen i vilket interiör som helst främjar koncentrationen av uppmärksamhet och återhållsamhet, därför används den med fördel och i bebodda och i arbetslokaler.
 4. Kombinera claret bakgrundsbilder med ännu mörkare nyanser rekommenderas inte, eftersom rummet i detta fall kan förlora sin atmosfär av lugn, mysighet och komfort.

Bourgogne tak i inredningen

Bordello är inte en enkel färg som kräver en skicklig inställning när den används i inredningen av något rum. Du behöver veta och i vilka rum är den här färgen lämpligare. Till exempel, om det burgundiska taket i köket, särskilt det rymliga, ser bra ut, då är ett litet sovrum med ett tak på denna färg ett olyckligt alternativ.

För ett framgångsrikt designslag är det nödvändigt att ta hänsyn till egenskaperna hos färg och dess kombination i olika stilar. Så, det burgundiska taket kommer att vara organiskt i den klassiska designstilen med guldtillbehör. Det är också viktigt att komma ihåg måttet i användningen av denna färg och dess nyanser. Bourgogne färg i inredningen ska ges i doser, annars kan du få obekväma och överbelastade rum, vilket kommer att förtrycka.

Claretgolv

Om du väljer att välja ett borggolv i inredningen, väljer du resten av ytmaterial, tillbehör och möbler automatiskt i nyanser, kombinerat med Bordeaux. Beroende på storleken och belysningen av rummet bestämmer du tonen och mättnaden för de kombinerade delarna. För att avsluta rummet fusionerades inte med möbler, välja inte ett borrundgolv och i samma färgmöbler. Mycket mer lämpligt i detta fall - det är fördelaktigt att skugga det rika golvet med lätta möbler.

Bordeauxfärg i inredningen avser komplex och kräver särskild uppmärksamhet åt alla inredningsdetaljer. Så, att välja golv i denna färg är det möjligt att komplettera interiören med gardiner, en ljuskrona, en keps av samma färg och nyanser. Val av möbler, i kombination med ett borggolv, bör utföras med hänsyn till de tidigare beskrivna färgegenskaperna hos nyanser, mer fördelaktigt utseende bredvid Bordeaux.

Blus gardiner

Välja en burgundy tulle i inredningen eller gardinerna, det är viktigt att tänka över de återstående detaljerna i inredningen i rummet. Gardiner själva anses vara en stilformande detalj, så de kommer i alla fall att binda till det organiska urvalet av inredning och dekoration av rummet. Designers rekommenderar att du lyssnar på följande tips för att använda burgundiska gardiner.

 1. Bordeaux gardiner i kombination med brunt är bara lämpliga på kontoret.
 2. Gardiner av en vinskugga ser lyxigt ut med guld.
 3. Svart med bordeaux är önskvärt att använda i sovrummet, förutsatt impregnering av ljusa färger.
 4. Om vi ​​pratar om mönstret på burgunderbärare, så är det perfekta kombinationer med kräm, beige, mejeri och grädde.

Bordeaux mattan i inredningen

Om det inte finns något sätt att göra ett burgundergolv i inredningen i rummet, speciellt om det är tätt, men ändå vill dekorera inredningen med en burgunderbotten, kan du fuska. En matta med burgunderfärg kommer att bidra till lönsamt zoneringsutrymme och skapa en kontrast, om den grundläggande ytan på golvet är tillverkad i ljusa färger.

Glöm inte mattan, som passar bra in i rummets allmänna utrymme. Så desto mörkare mattan blir desto mindre kommer det att visas det område som det kommer att täcka. När det gäller kombinationen av burgundermattan med andra detaljer om miljön, kan du experimentera oändligt, det viktigaste är att veta exakt vad du vill få som ett resultat.

Bordmöbler i interiören

Att välja en burgunderfärg i något interiör är viktigt för att lära sig några funktioner, för att inte bli besviken i slutresultatet. När man väljer möbler i dessa nyanser är det viktigt att tänka över golvets, väggarnas och takets yta för att hitta framgångsrika ljus- och texturlösningar som förbättrar färgens värdighet och mjukar försiktigt på bristerna. Det finns några funktioner i ansökan i designen av Bordeaux möbler.

 1. Om vi ​​betraktar separata möbler, då en burgunder soffa i inredningen, kommer samma färg på fåtöljet och skåpet att se bra ut med både grundläggande nyanser och mörka.
 2. Relevansen av sådana kombinationer beror på rummets utformning, dess funktionalitet, belysning och uppspelning.
 3. Mörka möbler och ljus basfinish är bra för sovrum, vardagsrum, plantskola.
 4. Om du verkligen vill ha burgundermöbler att passa in i utrymmet med en mörk finish, rekommenderas det att välja en studie, en hall och ett kök, speciellt om yardage och belysning tillåter.