Downs syndrom på ultraljud

Misstankar om abnormiteter i fosterutveckling leder till ett stort antal studier och många analyser. Speciellt handlar det om att upptäcka Downs syndrom på ultraljud. Det är nödvändigt att skicka det inte till alla, utan bara till dem som har en förutsättning att föda ett "soligt barn".

Risken för Downs syndrom

En grupp kvinnor som kan föda barn med denna patologi inkluderar:

Särskild uppmärksamhet hos doktornetiken är lockad till patienter som hade fall av sådan eller liknande sjukdom i enlighet med deras art eller man. Dessa gravida kvinnor måste gå igenom alla befintliga metoder för att diagnostisera Downs syndrom. Det är nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att undersökningen ska vara komplex, så att det var möjligt att fastställa fostrets sjukdom så exakt som möjligt.

Definition av Downs syndrom genom ultraljud

Användningen av denna metod är endast relevant under perioden från den 11 till den 14: e veckan av svangerskapet. Detta beror på det faktum att alla tecken i framtiden inte längre kommer att vara så tydliga och informativa.

Markörer av Downs syndrom på ultraljud är:

Det bör förstås att förekomsten av sådana tecken på Downs syndrom vid graviditet vid ultraljud inte alls är en bekräftelse på sjukdomen. De undersökta storlekarna uppskattas i millimeter, och deras noggrannhet kan påverkas av fostrets motoraktivitet eller dess ställning i livmodern. Det är därför som markören för denna avvikelse bör bestämmas av en erfaren och högkvalificerad specialist och bekräftas av en genetisk analys för Downs syndrom .

Efter att ha erhållit resultaten av ett screeningstest av Downs syndrom erbjuds en gravid kvinna att genomgå ytterligare Studier som bekräftar eller vägrar fostrets sjukdom. Gör dem bättre i kliniker och medicinska centra som har den nödvändiga utrustningen och högkvalificerade specialister. När allt kommer omkring kommer deras arbete att bero på huruvida resultaten av screening för Downs syndrom är sannolika och följaktligen beslutet att lämna barnet eller att ha abort.

Får inte panik omedelbart om gynekologen rekommenderar att du har en ultraljudsökning för Downs syndromdetektering för dig. Det betyder inte att något är fel med ditt barn. Denna studie ingår i listan över rekommenderade, inte obligatoriska prov.