Johannesburg Zoo


Johannesburg Zoo är en av de äldsta i Sydafrika . Det grundades 1904. För idag är det en av de mest populära sevärdheterna i staten . Det ligger i förorten Parkview. Dessutom fick djurparken internationell ackreditering, och med den världsberömningen.

Vad ska man titta på?

På djurparkens territorium finns det mer än 300 djurarter, vars totala antal når 2000 personer. År 2005 rekonstruerades zoo, nya rymliga hantverk för sina invånare skapades.

Det ligger på denna attraktionens territorium att du kan möta en sällsynt ras av vita lejon, bufflar och de största västra gorillorna. Förresten är detta den enda platsen i Sydafrika där sibiriska tigrar är uppfödda, världens största katter.

Under en lång tid i zoo i Johannesburg bodde en favorit av många, gorilla Max. Till minne av henne och som ett tecken på respekt, inte så länge sedan byggdes ett monument, som alltid har en kö av människor som vill fotograferas.

Om du beställer en rundtur i parken ser du inte bara elefanter, antiloper, gorillor, schimpanser, noshörningar, lemurer, giraffer, såväl som vita och bruna björnar. Inte bara kan varje besökare bekanta sig med fauna, så han kan organisera en liten picknick för sig själv och hans familj. Och alla barn kommer att vara glada när de deltar i show och underhållningsprogram som äger rum i djurparken flera gånger i veckan.

Det är värt att notera att gäster i parken kan boka en resa till djurparken med en guide (1,5 timmar), samt besöka natt- och nattsafari. För dem som letar efter levande intryck finns det möjlighet att tillbringa natten i ett tält i en zoo i en djurpark. Detta är möjligt med nödvändig utrustning.

Hur kommer man dit?

Du kan nå med bil, taxi eller kollektivtrafik (№31, 4, 5).