Helgdagar i Slovenien

"Ett litet land med stort hjärta" - så ofta utländska turister kallar en vacker republik Slovenien , som ligger i hjärtat av den europeiska kontinenten. Territoriellt är staten belägen i en unik plats där Pannonian Plain möter Karst, och de majestätiska Alperna hälsar Medelhavet. Tack vare ett så fantastiskt geografiskt läge har landet ett speciellt klimat som positivt påverkar möjligheten till rekreation året runt i Slovenien.

Semester i Slovenien till sjöss

Många resenärer som planerar sin semester i Slovenien på sommaren blir frustrerade och tror att landet inte har tillgång till havet. Men när man tittar på Europas karta är det tydligt att det här är bara en vanlig missuppfattning. Den nordvästra delen av den istriska halvön, som republiken ligger i, tvättas av Trieste-viken. Det ligger vid dess kust och de mest kända orterna i Slovenien är:

 1. Ankaran är den renaste staden i Sloveniens riviera, bäst lämpad för camping. Om du föredrar en all inclusive vistelse, stanna i ett av de lokala 3 * hotellen: Villa Bor, Villa Adriatic eller Villa Andor. Förresten, om du inte representerar din resa utan ett fyrbensdjur, är det här bara för dig som i de flesta Ankaran-hotell i Slovenien, vila med en hund eller en katt är tillåten.
 2. Koper - den största utväg i landet, belägen nära gränsen till Italien. Staden är känd inte bara för utmärkta förutsättningar för strandlov i Slovenien, men också för många musikfestivaler, liksom några av de bästa hotellen på kusten, till exempel: Hotel Aquapark Žusterna, Hotel Vodisek och Hotel Koper.
 3. Piran är en annan känd kuststad i Slovenien, som lockar turister med rena stränder (en av de bästa är Fiesa Beach) och antika italienska arkitekturen. De bästa hotellen i orten är Hotel Piran, Hotel Tartini och Penthouse Presernovo nabrezje.
 4. Isola är en liten stad som ligger mellan Koper och Piran. Esola har en särskild popularitet bland älskare av vattensporter, vindsurfing och segling, även om det finns tillräckligt med kulturattraktioner (Manzolis centrala torg, St. Mauro-kyrkan, etc.). Du kan bo på orten i San Simon Hotel Resort, Hotel Delfin eller Apartmaji Viler.
 5. Portoroz - efter Sloveniens avresa från Jugoslavien är detta ett av de främsta turistmålen i landet, smeknamnet "Little Las Vegas" på grund av det stora antalet kasinon och spelautomater. En bred och ren strand utrustad med solstolar och markiser är den största attraktionen av orten. Dessutom finns årligen på sitt territorium många internationella festivaler inom biograf och arkitektur och sport tävlingar i tennis och schack.

Semester i Slovenien på vintern

Idag är en av de mest populära destinationerna i Slovenien skidåkning. Ett milt klimat och utmärkta väderförhållanden på vintern lockar tiotusentals resenärer från olika delar av världen varje år. Dessutom, till skillnad från de större framstående orterna (franska Courchevel, schweiziska St. Moritz, österrikiska Tyrolen), bidrar inte priserna här. Skidsäsongen i Slovenien går vanligtvis från november till februari, då termometern sjunker till under 0 ° C och det finns signifikanta snöfallar. Bland de mest kända "vinter" orterna är:

 1. Kranjska Gora är en av de bästa ställena att koppla av på vintern i Slovenien. Staden är belägen i den nordvästra delen av landet och är känd för regelbunden hållning av många tävlingar i vintersport. Anläggningen har flera skidskolor och mer än 15 spår för besökare av olika ålder och beredningsnivå, liksom många utmärkta hotell: 4 * Ramada Resort Kranjska Gora, 4 * Hotell Kompas, 3 * Hotell Alpina etc.
 2. Sentinel är en idealisk plats för en familjesemester med barn i Slovenien. Denna vackra utväg, som ligger vid stranden av Bled-sjön , är bäst för nybörjarturister, eftersom Höjden på höjden är bara 645 m. För småbarn finns ett speciellt nöjesprogram "Sportbunny", som ger träning i skidåkning i en tillgänglig spelform. När det gäller boende kan du bo på hotellet på Hotel Jadran, som ligger bara 5 minuters promenad från nedstigningen.
 3. Kyrkan är en liten utväg 50 km från Ljubljana , med totalt 18 km skidbackar, 5 km längdåkningspår och hela Snow Fun parken för snowboardåkare. Det finns flera utmärkta hotell i staden: Hotel Cerkno, Cerkno Resort Počivalo och Ski CERKNO Brdo.

Termisk vila i Slovenien

Många turister, som planerar en resa, försöker kombinera vila och behandling i Slovenien, eftersom detta land inte bara är känt för massan av kulturella och naturliga attraktioner, utan också ett av de bästa medicinska centra i Europa. De är öppna för besökare året runt, så du kan välja den mest lämpliga tiden för dig själv. Bland de bästa mineralområdena i Republiken är:

 1. Terme Čatež är ett utmärkt ställe för allmän förstärkning och förbättring av hälsan i kroppen. På orten finns flera termiska komplex, spa-centra med öppna och stängda pooler, bastur, etc. Balneoterapiprocedurer är mycket populära bland turister: lerbad, inandningar, bad i mineralvatten. De bästa hotellen i Čatež är Hotel Terme och Hotel Čatež.
 2. Dolenjske-Toplice är en annan populär utväg i Slovenien för termisk rekreation, specialiserat på behandling av sjukdomar i muskuloskeletala systemet. Förutom de vanligaste medicinska tjänsterna som erbjuds besökare finns det utmärkta förutsättningar för vandring - ett pittoreskt kuperat landskap som präglas av slott, floder och sjöar och intressanta utflyktsprogram. En av de bästa hotellen, enligt resenärerna, är Hotel Vital och Hotel Kristal.
 3. Lendava är ett litet mineralbad i Slovenien , vars huvudsakliga funktion är behandling med unika paraffinvatten. Man tror att badning i sådana bad hjälper till att bli av med psoriasis och svåra reumatiska smärtor, och stärker också nervsystemet. Eftersom orten är relativt liten finns det bara två hotell på sitt territorium - Hotel Lipa och Hotel Lipov gaj.