Marinerad peppar för vintern

Bevarande av sylt paprika till vintern är en liten sak, och som en följd av enkla manipuleringar och minimal tid kommer du att få en universal billett som är lämplig för användning i recept för huvudrätter och som ett självständigt kallt mellanmål.

Bitter peppar marinerade för vintern på georgiska

Fläktar av skarpa vinterpreparationer kommer troligen att älska det georgiska receptet för att laga peppar. I hennes ramar rullar bultar av bitter peppar tillsammans med en ljus marinade, mycket vitlök och med traditionella georgiska blandningar av kryddor som humle-suneli.

ingredienser:

beredning

Skal av fröna av bönar av heta och paprika skurna i små bitar och lägg i emaljerade rätter. Lägg till paprika vitlök kyckling och hackad koriander. Smaka på paprikorna med en blandning av socker och salt, sätt i humle-suneli. Låt paprikan ligga och låt saften ligga i rumstemperatur i ungefär en timme. Efter en stund, placera disken med paprika på elden och koka i ca 15 minuter. Häll i ättika och sprid paprikorna över de tidigare steriliserade burkarna. Yta med vegetabilisk olja och rulle.

Peppar, marinerad för vintern med vitlök, lämnas "under pälsen" tills den är helt nedkyld och sedan placerad för förvaring.

Chili peppar marinerad för hela vintern

ingredienser:

beredning

Tvättade paprika sätter i en burk, där du planerar att stänga dem. Häll paprikorna med kokande vatten för att täcka, häll sedan vattnet i en annan maträtt, dränera ungefär hälften och sätt till föregående volym med ättika. För varje glas marinade, lägg till ett par matskedar salt och socker. Blanda marinaden med de återstående kryddorna, koka och koka i 10 minuter.

Häll paprika med en het marinade och burk. Marinerad grön paprika för vintern är klar, det är fortfarande att kyla bankerna och du kan lämna dem för lagring.

Bulgarisk peppar marinerade med smör för vintern

För enkelhet och acceleration av matlagningsprocessen kommer dessa paprika att marineras helt, men om så önskas kan stammen med fröerna avlägsnas före tillagning.

ingredienser:

beredning

Till pepparna brista inte, gör några punkteringar med en gaffel intill stammen. Blanda det uppmätta vattnet med salt och socker. Häll i ättika och vegetabilisk olja. När marinaden kokar, dopp paprikorna in i den och koka i 10 minuter, sprid den sedan över burkarna och fyll i samma kokande marinaden. Rulla med sterila lock.

Peppar marinerade med honung för vintern

ingredienser:

beredning

Ta bort frölåda från paprika och dela upp väggarna i 4 delar. Stänk paprikorna med salt och låt saften stå i ungefär en timme. Efter ett tag sätter peppar med juice på kaminen, häller ättika, citronsaft, tillsätt smör, hackad vitlök och häll honung. Prova marinade och tillsätt mer honung efter smak.